castitateeducaţie sexualăvalorile familiei

Statele Unite: Răspunsul pro-viață al unui congresman în legătură cu sarcina fiicei sale de 17 ani

BillCassidy_810_500_s_c1

LifeSiteNews, Wasghinton, DC, 7 iulie 2014

Congresmanul pro-viață Bill Cassidy a anunțat că va fi în curând bunic, fiica sa necăsătorită de 17 ani fiind însărcinată iar bebelușul urmând să se nască la sfârșitul verii.

Cassidy a  făcut anunțul în presă la începutul lunii iulie:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„La începutul anului, Laura și cu mine am aflat că vom deveni bunici în această vară. Copiii noștri au fost cea mai mare binecuvântare a vieții noastre și îl așteptăm pe nepot cu bucurie ca nou membru al familiei noastre. Fiica noastră se confruntă acum cu un viitor mai provocator decât colegii săi. Ea se bucură de dragostea și suportul nostru în mod necondiționat.”

Cassidy, medic și membru al Bipartisan Pro-Life Caucus (organizație bipartizană a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite care furnizează informații către membrii Congresului privind legislația și aspecte legate de preocupările pro-viață) a fost pentru mult timp un promotor al adopțiilor. În ianuarie, el a vorbit la Marșul pentru Viață din Louisiana pe tema „Adopția: Puterea posibilității”. Totuși, din declarațiile făcute presei, reiese că fiica sa, elevă de liceu, intenționează să își crească bebelușul.

Apelul făcut la biroul de campanie al lui Cassidy pentru a clarifica planurile pe termen lung ale familiei sale nu a primit un răspuns imediat.

Unii dintre criticii liberali ai lui Cassidy au considerat sarcina fiicei lui ca pe o „probă” a faptului că abordarea preferată a candidatului „doar abstinență” în privința sexului este un eșec. Ei i-au cerut membrului Congresului să renunțe la suportul său pentru Actul de Realocare a Educației pentru Abstinență (Abstinence Education Reallocation Act) – care ar oferi fonduri federale pentru programele de educație pro-abstinență – și, în schimb, să susțină ideea finanțării contraceptivelor din banii contribuabililor pentru adolescenți.

„Finanțarea guvernamentală a educației bazate exclusiv pe abstinență în școlile publice este o politică bazată pe doctrina religioasă și este neconstituțională”, scrie Ronald DeGrove pentru Firebrand Progressive. „Această idee de a a-ți păstra virginitatea până la căsătorie este o noțiune religioasă și nu e bazată pe știință.”

„Abstinența este un alt exemplu de eșec al politicii republicane pe spinarea contribuabililor”, a adăugat DeGrove. „Legile care tind să controleze comportamentul sexual, deopotrivă cu legile care se preocupă de drepturile de reproducere ale femeilor sunt toate bazate pe premiza că sexul este  într-un anume fel murdar și nelalocul lui dacă este făcut în afara cadrului căsătoriei.”

Un alt autor al blogului liberal Daily Kos scrie: „Republicanul Cassidy ar trebui să pledeze împotriva politicii ‘doar abstinență’ și să se alăture lumii realității actuale în care tinerii au nevoie să fie învățați despre alte metode contraceptive. Nu știu dacă fiica lui Cassidy dorea să rămână însărcinată și nici nu îmi pasă. Dar, sunt o mulțime de sarcinii nedorite care ar putea să fie evitate dacă tinerele fete ar fi educate în privința celorlalte metode contraceptive ce reduc numărul sarcinilor nedorite și dacă le-ar fi oferit acces gratuit sau la cost redus la metode contraceptive…ambelor măsuri republicanul Bill Cassidy li se opune.”

În timp ce progresiștii continuă să promoveze contraceptivele ca pe un mod nevătămător de a preveni sarcinile nedorite și avortul, studii recente au dovedit opusul.

Un studiu din 2010 asupra a 660 de adolescente vulnerabile africane și americane a arătat că educația pentru abstinență i-a făcut pe copii semnificativ mai puțin predispuși să facă sex decât pe cei  care au primit o educație sexuală vastă incluzând și informații despre controlul nașterilor. În același timp, pentru cei care au ales să facă sex, educația pentru abstinență nu i-a făcut să utilizeze mai puțin contracepția. Ea i-a făcut să fie mai puțin dispuși să se culce cu mai mulți parteneri.

„Știm de mai mulți ani că încurajarea abstinenței prin educație schimbă vieți,” Leslee Unruh, fondatoarea National Abstinece Clearinghouse, a spus pentru LifeSiteNews cu ocazia publicării studiului. „Educația pentru abstinență tratează întreaga ființă, învățându-i pe tineri să se respecte, să își seteze ținte, să evite comportamentele riscante pentru a avea un viitor sănătos.”

Între timp, un studiu recent făcut de cel mai mare furnizor de avorturi din Anglia a dezvălui faptul că două treimi dintre femeile care au făcut avort în cadrul clinicilor lor foloseau metode contraceptive când au rămas însărcinate.

„În cele din urmă, femeile nu-și pot controla fertilitatea doar prin contracepție,” a mărturisit Ann Furedi, CEO al afacerii cu avorturi a British Pregnancy Advisory Service (BPAS). „[Ele] au nevoie de servicii accesibile de avort ca o variantă de rezervă pentru cazul în care metoda lor contraceptivă le joacă feste.”

Traducere: Alexandra Maria Vieru

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button