opiniivalorile familiei

A bloca procesul revizuirii Constituției pentru clarificarea definiției căsătoriei ar alimenta euroscepticismul

de Cristina Popescu, Facebook

Decizia de a se da curs revizuirii definiţiei căsătoriei în Constituţie se află acum în terenul Senatului.

Cel mai anti-european gest pe care l-ar putea face Senatul României ar fi să blocheze revizuirea Constituţiei iniţiată de un număr semnificativ de români (cca 15% din populaţie), pe o temă care, conform Curții Europene a Drepturilor Omului și Curții Constituționale a României, nu aduce atingere nici unui drept fundamental existent şi a cărei reglementare/definire se află la libera opţiune a fiecărui stat, potrivit Curţii de Justiție a Uniunii Europene.

A bloca procesul revizuirii în aceste condiţii înseamnă:

– a submina încrederea unei mari părţi a populaţiei României în proiectul european şi
– a alimenta convingerea multor români că proiectul european este unul nedemocratic, nereprezentativ, neinteresat de opţiunile cetăţenilor, că impune valori şi soluţii în contra voinţei juridice a populaţiei pe căi incorecte şi presiuni netransparente, că elitele ar avea o agendă diferită şi uneori chiar contrară celei a cetăţenilor;

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A bloca procesul revizuirii ar alimenta euroscepticismul şi neîncrederea în corectitudinea Uniunii Europene, care nu a pus căsătoria homosexuală drept condiţie prealabilă de aderare şi ale cărei instituţii judiciare pretind că definirea căsătoriei revine alegerii fiecărui stat membru, astfel încât ne aşteptăm să nu se comporte ca şi cum ar fi fost invers.

Senatori, vă cerem să votaţi favorabil iniţiativa de revizuire şi să lăsaţi electoratul să se pronunţe.

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button