opinii

Mii de reacții anti-Macron: Prost e acela care spune că numai proștii fac copii

de Cătălin Sturza, Facebook

Președintele Macron s-a trezit să spună că el n-a întâlnit femei care să fie „perfect educate” și care să aibă mulți copii. Declarația a fost făcută, cum altfel, la un banchet din statele unite oferit de Bill și Melinda Gates; și era menită să le „elibereze” pe femeile africane de povara de a face mulți copii – povară care le-ar bloca accesul la educație. Cu alte cuvinte, aceeași veche mantră că lipsa de educație este cea care îi face pe oameni să aibă (mulți) copii; cu cât sunt mai educați, cu atât oamenii au mai puțini copii, spre deloc.

Doar că – meet Dr. Catherine R. Pakaluk. Dr. Catherine R. Pakaluk este are un Ph.D. în economie de la Harvard și este profesor la The Busch School of Business and Economics. Și are OPT copii – vedeți fotografia atașată, în care apar șase din cei opt. Dr. Pakaluk i-a răspuns președintelui Macron pe Twitter cu mesajul „Eight children by choice” – „eu am ales să am opt copii”. Și cu hashtagul #postcardsforMacron.

Au urmat mesaje de la femei din toată lumea – adaug mai jos și un link către fluxul de Twitter al dr. Pakaluk, unde vedeți „cărți poștale” asemănătoare pentru Președintele Macron.

De exemplu, Beth Hockel are o diplomă în electronică de la Stanford, un doctorat în electronică și – 11 copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În concluzie, dr. Pakaluk a scris: „ideea a fost să arăt că mitul că fertilitatea ridicată e o consecință a ignoranței este un mit ridicul”. Cu alte cuvinte, prost e acela care spune că „numai proștii fac copii”.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button