4 lucruri pe care nu le știai despre fertilizarea in vitro: distruge embrionii într-un procent mai mare decât avortul

Un sondaj recent arată că 62% dintre americani indiferent de orientarea politică, au o părere bună despre fertilizarea in vitro. Procedura presupune crearea de embrioni în laborator și implantarea sau congelarea lor pentru o eventuală implantare ulterioară.
În cadrul sondajului, 52% dintre respondenți au declarat că nu sunt de acord cu afirmația că „viața umană începe la concepție, astfel încât un ovul fertilizat este o persoană cu aceleași drepturi ca o femeie însărcinată”. În ciuda științei, care este clară, doar 28% s-au declarat de acord cu afirmația că viața „începe la concepție”.
40% din respondenți au declarat că nu au nicio părere cu privire la distrugerea embrionilor creați prin procedura de fertilizare in vitro, 25% au declarat că distrugerea embrionilor umani creați prin aceasta ar trebui interzisă, iar 33% au declarat că se opun unei astfel de interdicții.
„Sunt pe cale să trec prin FIV chiar acum și încerci să obții cât mai mulți embrioni pentru a avea mai multe șanse de a avea o naștere vie sau chiar mai multe, dacă ești norocos”, a declarat o americană în vârstă de 30 de ani, citată de AOL News. „Pur și simplu nu vreau ca oamenii să aibă mai multe probleme pentru a accesa FIV; este deja destul de greu.”
Sondajul demonstrează nu numai că mulți americani nu cunosc adevărul științific despre momentul concepției, ci și că ei nu cunosc adevărul despre fertilizarea in vitro.
Iată patru lucruri pe care poate că nu le știai despre fertilizarea in vitro:
1. Fertilizarea in vitro distruge embrionii într-un procent mai mare decât avortul
Deoarece procedura are doar 20-30% șanse de succes, sunt creați mai mulți embrioni decât părinții își doresc. Astfel, într-o singură rundă de fertilizare in vitro, pot fi creați până la 20 de embrioni, care apoi sunt evaluați și etichetați în funcție de calitate.
Vor fi implantați doar doi sau trei de cea mai bună calitate, deoarece nici implantarea nu are rată de succes de 100%.
Ființele umane produse prin fertilizare in vitro trec printr-un proces de selecție „calitativă”, în urma căruia majoritatea sunt distruse
Embrionii creați în eprubetă sunt selecționați pentru a-i găsi pe cei considerați „de cea mai bună calitate”. Sunt etichetați ca orice marfă, printr-un sistem de clasificare care indică șansele lor de supraviețuire. Codurile atribuite, precum 5AA sau 4AB, reduc embrionii la elemente ale unei linii de producție. Cei care nu întrunesc standardele sunt distruși, deși clasificarea și uciderea ființelor umane pe baza sănătății lor percepute este o formă de eugenie.
3. Foarte mulți embrioni rămân neutilizați și sunt distruși sau congelați pe termen nelimitat
Prin crearea mai multor embrioni decât vor fi folosiți vreodată, părinții creează copii care, în cele din urmă, vor fi distruși sau congelați pe termen nedeterminat. Acești copii „restanți”, cândva doriți cu disperare și celebrați, sunt uneori donați altor cupluri sau științei.
Numai în Statele Unite, un milion de copii s-au născut prin fertilizare in vitro, dar 1,7 milioane au murit și aproximativ un milion sunt în prezent congelați.
4. Fertilizarea in vitro poate conduce la avort când se transferă în uter mai mulți embrioni și supraviețuiesc toți
Uneori, situația femeii și a cuplului îi determină pe medici să transfere în uter mai mulți embrioni, în eventualitatea că nu toți vor supraviețui. Dacă, totuși, aceasta se întâmplă, medicii propun „reducerea selectivă” a sarcinii, adică avortarea geamănului sau a celorlalți doi embrioni din sarcina multiplă.
O sarcină multiplă prezintă mai multe riscuri atât pentru mamă, cât și pentru copii, plus că există gândirea că cei doi mai puțin dezvoltați ar împiedica dezvoltarea copilului cu cele mai mari șanse de supraviețuire. Avortul se face prin injecție letală la 12 săptămâni de sarcină, ceea ce oprește inima copiilor nedoriți și îi lasă să se descompună în uter alături de celălalt copil (sau de ceilalți copii păstrați în urma procedurii).
Un cuplu de lesbiene, Ashley și Calli, a descoperit, după procedura de fertilizare in vitro, că medicii detectau cinci bătăi de inimă. Aveau opțiunile de a face avort timpuriu renunțând astfel la toți bebelușii, de a purta sarcina la termen, sperând că vor supraviețui toți, sau de a aștepta până la 12, pentru „reducerea” copiilor nedoriți prin injecție letală.
În concluzie, deși fertilizarea in vitro creează viață, procedura implică adesea discriminarea în funcție de date genetice și distrugerea intenționată a copiilor nevinovați, pentru a satisface dorințele adulților.
Ceea ce văd cei 62% dintre americani care sunt de acord cu fertilizarea in vitro este de obicei un copil zâmbitor și părinți fericiți. Dar calea către nașterea acelui copil a implicat probabil un proces istovitor, cu decizii conștiente de a arunca și ucide alți copii – copii care au fost creați intenționat pentru a satisface visul unui adult de a fi părinte.
Fertilizarea in vitro lasă în urmă mai multă moarte decât viața pe care o creează.