bioeticăreproducere asistată

O mamă se crede Dumnezeu: „Schimb embrion feminin de calitate excelentă cu unul de sex masculin”

Pe 3 noiembrie, într-un grup de Facebook dedicat cuplurilor care fac fertilizare asistată, o americană a postat următorul mesaj:

„Bună ziua! De trei ani încercăm să-i dăm fiului nostru un frate mai mic… Vrem să ne mărim familia cu un alt băiețel. Avem un embrion feminin de o calitate excelentă: un ovul al unei donatoare italiene și un spermatozoid anglo-irlandez de la un absolvent de Yale. Este cineva interesat de un schimb?”

„Lisa” (numele a fost schimbat pentru protejarea intimității), din New York, este o actriță americană de origine italiană în vârstă de 37 de ani care are probleme de fertilitate.

Contactată de New York Post, ea a declarat că a luat această decizie extremă pentru fiul ei de cinci ani care își dorește foarte mult un frate. „Soțul meu, Ray, care a crescut numai cu surorile sale, vrea și el un prieten. Așa ne-ar plăcea să ne completăm familia”, a declarat Lisa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Numai că, la ultimul ciclu de fertilizare, a rămas doar un embrion de sex feminin, care este în prezent congelat într-un centru, așa că a decis să lanseze pe Facebook oferta de „schimb de embrioni”.

Mulți membri ai grupului au cerut moderatorului să elimine mesajul, considerându-l ilegal, însă Lisa se apără: „Am cheltuit 15.000 de dolari într-o clinică din Manhattan, obținând patru embrioni. Unul dintre aceștia a devenit ulterior Daniel, care acum vrea un frate mai mic. El mă întreabă de ce nu poate avea un frate mai mic”.

Lisa a fost contactată de o mamă din California, căsătorită cu un bărbat care are șase copii dintr-o căsătorie anterioară și doi embrioni de sex masculin criogenați într-un centru de fertilizare. Dar soțul aceleia nu a fost încântat de „ideea unui copil cu moștenire genetică diferită de a lui”.

Altă femeie i-a oferit Lisei bani la schimb pentru fetița… pardon, „embrionul ei de sex feminin”.
„Nu! Un băiat sau nimic”, a răspuns Lisa.

Ea ar avea și preferințe:

„Ar fi de preferat să pot rămâne însărcinată până la Crăciun. Și dacă copilul ar putea avea părul roșcat, să semene cu fiul meu”.

Vânzarea, cumpărarea și schimbul de copii sunt ilegale în Statele Unite.
Dar aceasta nu pare a fi o problemă pentru Lisa: „Vrem să ne completăm familia cu un copil de sex bărbătesc”.

Cu orice preț, s-ar putea adăuga…

Sursa: ActiveNews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button