avortMarşul pentru Viaţă

1973: avortul la cerere devine legal în toate cele 9 luni de sarcină în SUA. 2017: Vicepreședintele SUA: „Viața câștigă din nou în America”

Scopul mișcării pentru viață din SUA este recunoașterea de către societate a faptului că în Constituția SUA dreptul la viață este garantat și, în virtututea acestui fapt, copiii nenăscuți trebuie considerați, în aceeași măsură ca și cei născuți, drept persoane umane.

Mișcarea a traversat Atlanticul și a devenit una globală, în condițiile în care cele mai recente descoperiri din embriologie confirmă umanitatea deplină a embrionului începând de la concepție.

Tendințele din societatea americană arată că oamenii încep să înțeleagă acest lucru. Un raport recent arată că în 2014, pentru prima dată în 40 de ani, numărul anual al avorturilor din SUA a scăzut sub 1 milion. Chiar și grupările pro-avort recunosc că acesta este meritul puternicei mișcări pro-viață din SUA.

pro-life-generation-gen-y

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceasta organizează anual Marșul pentru viață în jurul datei de 22 ianuarie. Sute și sute de mii de americani defilează anual, pe un ger cumplit, ca o comemorare a celor două decizii date în aceeași zi, în 1973, de Curtea Supremă SUA, prin care avortul la cerere a fost practic legalizat pe întreg teritoriul SUA și pe parcursul tuturor celor nouă luni de sarcină. Atunci numai o mică mulțime a demonstrat pentru dreptul la viață și pentru a cere reinstaurarea protecției legii pentru copiii nenăscuți.

mfl10

Dar în ultimii ani, Marșul pentru viață s-a internaționalizat. În 22 ianuarie 2017 zeci de mii oameni au ieșit în stradă și la Marșul pentru viață de la Paris, iar alte țări le vor urma exemplul, printre care și România, unde Marșul pentru viață România și Republica Moldova – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” va avea loc în data de 25 martie 2017, la ora 14.00.

nouP1000187

Citește și Students for Life din SUA ne arată în 88 de secunde sutele de mii de participanți la Marșul pentru viață 2017 Washington, D.C.

În premieră absolută, în 27 ianuarie 2017, Marșul pentru viață de la Washington a beneficiat de sprijinul declarat al președintelui SUA și de prezența ca vorbitori la eveniment a unor înalți oficiali din Administrația SUA: Vicepreședintele SUA și soția sa, Mike și Karen Pence, și Kellyanne Conway, consilier-șef la Casa Alba și fostă șefă de campanie a lui Trump. În scurtul, dar surprinzătorul și emoționantul său discurs, Mike Pence a declarat: „Viața câștigă din nou în America”.

Citește și VIDEO & transcriere integrală: Mike Pence, primul vicepreședinte SUA la Marșul pentru viață: „Viața câștigă din nou în America”

Efectele deciziei Roe vs Wade:

–        azi este legal să avortezi în SUA inclusiv când sarcina a împlinit 9 luni
–        cea care au reclamat în 1973 la Curtea Supremă faptul că nu i se permite să avorteze a explicat între timp cât de manipulată a fost

Condițiile în care a fost dată decizia Roe vs Wade:

 • Norma McCorvey (cu pseudonimul Jane Roe în cazul Roe vs. Wade) a regretat mai târziu implicarea ei în acest proces și a aderat la mișcarea pentru viață, explicând că:
  • La data procesului, era însărcinată și fără adăpost, iar două avocate feministe au promis să o ajute, dar au folosit-o cu scopul de activism politic
  • Acestea au pus-o să mintă în proces că sarcina ei era rezultatul unui viol
  • După sentința care a liberalizat avortul, ea nici măcar nu a mai avortat, ci și-a născut copilul, o fetiță, pe care a-a dat-o spre adopție
 • Și Sandra Cano din procesul Doe vs. Bolton (judecat în aceeași zi  ca și Roe vs. Wade la Curtea Supremă SUA – 22 ianuarie 1973) a regretat felul în care a fost grosier manipulată în acest caz, acuzând că avocata i-a transformat fără să știe dorința de a primi custodia copiilor într-o cruciadă legală de liberalizare a avortului care a dus apoi la peste 50 de milioane de avorturi în SUA.
  • „Eram o persoană credulă și nu am citit documentele care mi-au fost puse în față. Nici prin gând nu mi-a trecut că se refereau la avort, până într-o după-amiază când mama și avocata mi-au spus că îmi pregătiseră valiza pentru a merge la spital și că programaseră un avort pentru a doua zi. Tot ce am făcut a fost să caut sprijin legal ca să obțin un divorț și pentru a nu-mi lăsa copiii în îngrijire instituționalizată. Eram foarte vulnerabilă: săracă și însărcinată cu cel de-al patrulea copil, însă nu mi-a trecut niciodată prin minte să avortez”
  • Nici Sandra Cano nu a mai avortat, în ciuda faptului că procesul a mers mai departe

Citește și Emoționantă declarație de iubire a lui Karen Pence, a Doua Doamnă a Americii, pentru soțul său, Mike Pence, Vicepreședinte SUA

Citește și VIDEO și transcriere integrală. Kellyanne Conway la Marșul pentru viață de la Washington: „Sunt soție, mamă, catolică, sunt consiliera președintelui SUA și da, sunt pro-viață!”

Citește și 1973: avortul la cerere devine legal în toate cele 9 luni de sarcină în SUA. 2017: Vicepreședintele SUA: „Viața câștigă din nou în America”

Citește și VIDEO: Discursul în lacrimi al Miei Love, supraviețuitoare a avortului și membră a Congresului SUA, la Marșul pentru viață 2017 de la Washington: „De fiecare dată când ucidem un copil prin avort ucidem potențialul nostru”

Citește și Trump pe Twitter către Marșul pentru viață de la Washington: „Aveți deplina mea susținere

Citește și Mitropolitul Tihon al Orthodox Church of America: mesaje pro-viață înaintea Marșului pentru viață 2017 de la Washington

VIDEO: Mărturii de la Norma McCorvey

A fost implicată ca reclamant în decizia Roe Vs. Wade, de liberalizare a avortului pe întreg teritoriul SUA

VIDEO: Mărturie de la Sandra Cano

A fost implicată ca reclamant în decizia Doe vs. Bolton, care a permis liberalizarea avortului pe toată perioada sarcinii, până în momentul nașterii în SUA

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button