avortMarşul pentru Viaţă

FOTO & VIDEO: 50.000 de persoane la Marșul pentru viață de la Paris, 22 ianuarie 2017

50.000 de persoane au participat duminică, 22 ianuarie 2017, la Paris la Marșul pentru viață. În Franța, sunt avortați 220.000 de copiii anual.

Două sloganuri care au apărut pe multe bannere au fost:

Protejarea celui slab este adevărata putere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

și

Să aperi copilul este adevărata libertate.

Ultimul face referire la faptul că adulții cu adevărat puternici protejează viața copiilor nenăscuți, lipsiți de apărare în fața lor. Puterea fizică și libertatea legală pe care le are un adult sunt rău folosite atunci când prin ele se ia viața unui copil nenăscut.

În Franța mișcarea pentru viață este supusă unui atac foarte puternic din partea administrației Hollande, puternic pro-avort, aflată aproape de finalul mandatului. După ce a fost aprobat de Adunarea Națională în decembrie, un proiect de lege privind închiderea saiturilor pro-viață va fi supus votului în această săptămână în Senat. În noiembrie, Consiliul de Stat a interzis difuzarea la posturile de televiziune a unui clip destinat promovării copiilor cu Sindrom Down pe motivul că ar putea deranja femeile care au avortat un copil diagnosticat cu Sindrom Down. Clipul „Dear Future Mom” („Dragă viitoare mămică”), premiat internațional, are pe youtube mai mult de 7.600.000 de vizualizări!

Papa Francisc și-a exprimat susținerea pentru marș, îndemnând participanții „să lucreze neobosit pentru construirea unei civilizație a iubirii și a unei culturi a vieții”.

mpf fr 2

Foto: © Renaud Magne
Foto: © Renaud Magne
mpv fr 4
Foto: FEFERBERG / AFP


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button