avort

Studentă la Oxford se sinucide după ce prietenul o convinge să avorteze, apoi o părăsește

de Patrick B. Craine

O studentă la Universitatea Oxford s-a sinucis anul trecut la numai câteva ore după ce prietenul ei s-a despărțit de ea. Acesta le-a povestit recent anchetatorilor că durerea tinerei începuse cu trei luni înainte, după ce el a convins-o să facă avort, scrie Daily Mail.

Charlotte Coursier, în vârstă de 25 de ani, era tulburată și în urma unei „campanii de hărțuire” la care o supunea profesorul ei, dr. Jeffrey Ketland, cu care întreținuse relații sexuale, mai relatează ziarul britanic.

În iunie 2013, ea a fost găsită spânzurată acasă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Începuse să se vadă cu Ben Fardell în iulie 2012.

„În primele șase luni am avut probleme cu încrederea și fidelitatea. Dar Charlotte a fost mult mai bine în anul următor. Apoi, în februarie, a descoperit că era gravidă de șapte săptămâni, deși folosea contraceptive”, le-a spus Fardell anchetatorilor.

El i-a spus că nu e pregătită pentru a avea un copil și a ajutat-o să ia decizia „incredibil de grea” de a cere un avort.

Coursier a contramandat prima programare la clinică, dar până la urmă a făcut avortul pe 25 martie 2013. Ulterior a fost distrusă, spunând că-și ucisese copilul.

„A fost deprimată săptămâni întregi. Și, deși după aceea nu a mai pomenit nimic despre asta, nu sunt sigur că a putut trece peste moment”, a mai spus Fardell.

Cei doi s-au despărțit în dimineața zilei de 10 iunie, deoarece el a simțit că relația îi constrângea pe amândoi.

Tânăra a fost găsită moartă în camera ei în aceeași seară.

„Nu mă pot abține să nu mă gândesc că momentul de răscruce a fost faptul că eu am vrut să ne despărțim, dar înțeleg că nu sunt responsabil pentru moartea ei”, a mai spus fostul ei prieten.

Știrea despre această sinucidere vine la numai câteva zile după sinuciderea unei vedete australiene de televiziune, Charlotte Dawson, care a pus începerea depresiei sale pe seama unui avort făcut cu 15 ani în urmă.

„Când m-am întors acasă (după avort), ceva se schimbase. Am simțit o falie. Poate era din cauza hormonilor, dar atunci am simțit boldul a ceea ce acum pot identifica drept prima mea experiență de depresie”, a scris Charlotte Dawson în autobiografia ei din 2012, Air Kiss & Tell.

Numeroase studii realizate de-a lungul anilor au arătat o puternică legătură între avort și depresia care îi urmează. De exemplu, într-un studiu din 2012 realizat asupra chinezoaicelor care făcuseră avort și erau din nou gravide, s-a găsit o corelație importantă între avortul indus anterior și depresie.

Sursă: LifeSiteNews

Te-ar mai putea interesa și:

Vedeta australiană care s-a sinucis recunoscuse că depresia i-a apărut în urma unui avort
Avortul și sinuciderea : sumbrele statistici
Dezinformare și naivitate în privința avortului și a sănătății mintale
Avortul are urmări psihice
O scrisoare deschisă către femeile care au făcut avort
O viață nouă
Consilierea în criza de sarcină – Memoriu depus la Parlament pentru susținerea legii de către Asociația Medicilor Creștini din România
Consilierea în criza de sarcină ajută femeia, copilul și familia / 2 / “Mi-am ucis doi copii: au trecut 15 ani și nu vreau să mai ascund asta” – istoria Katrinei Fernandez
Mari părinți duhovnicești despre avort – Starețul Efrem Filotheitul: „Vindecarea necesită o pocăință adâncă”
Mărturisire după un avort: Îmi doresc ca avortul să fi fost ilegal!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button