avortvalorile familiei

În California, panouri publicitare pro-viață răspund la panourile pro-avort mistificatoare

de Redacția Stiripentruviata.ro

O coaliție de organizații pro-viață a început să amplaseze panouri publicitare în aceleași locații în care au fost amplasate mai multe panouri controversate pro-avort.

Panourile pro-avort erau gândite atât de manipulator încât conțineau versete din Biblie pentru a încuraja femeile din California să facă avort.

Pe unul dintre acestea scria „Ai nevoie de un avort? California este pregătită să te ajute”, împreună cu versetul biblic din Marcu 12, 31, „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Orice om de bună credință își dă seamă că avortul poate să fie orice, numai dragoste pentru aproapele nu, căci ia viața unui om nevinovat și rănește profund sufletul, uneori și trupul, mamei lui.

Coalition for an Abortion-Free Future („Coaliția pentru un viitor fără avort”) a decis să răspundă la aceste panouri puse de guvernatorul statului California, Gavin Newsom.

Însă nu a intrat în polemică, ci a arătat modalități concrete de a evita avortul. Decizia a fost foarte importantă, pentru că mișcarea pro-avort încearcă continuu să prezinte avortul ca ceva inevitabil, iar ceva inevitabil nu are cum să fie rău.

De fapt, avortul este evitabil.

Așadar, panourile amplasate de „Coaliția pentru un viitor fără avort” au mesaj constructive, bazate pe analiza cauzelor avortului. Unul dintre acestea afirmă:

„Păstrați relațiile intime pentru căsătorie. Planificați-vă viitorul, nu avortul.”

Acest mesaj se bazează pe o realitate clară:

86% dintre avorturi sunt făcute de femei necăsătorite, explicația fiind de cele mai multe ori faptul că tatăl copilului nu își asumă copilul, așa cum nu își asumă căsătoria, și presează femeia să facă avort.

Așadar, respectarea unei etici responsabile în relațiile intime ar duce la evitarea unui procent covârșitor de avorturi.

Iar pentru o femeie, respectarea acestei etici ar pune-o extrem de rar în situația de a se vedea singură și împresurată de probleme cărora nu le face față și de a vedea avortul ca o soluție: în cazul femeilor necăsătorite, există o rată de avorturi de 412 avorturi la 1.000 de nașteri vii, în timp ce femeile căsătorite au o rată de 46 de avorturi la 1.000 de nașteri vii, potrivit Centers for Disease Control (CDC).


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button