avort

Dezinformare și naivitate în privința avortului și a sănătății mintale

mental

de Priscilla K. Coleman, profesor la Bowling Green University.

Duminică, 7 noiembrie, publicația Washington Post a publicat un articol al doamnei Dr. Brenda Major intitulat „Marea minciună despre avort și sănătatea mintală”.

Mi-ar plăcea să ofer o altă perspectivă asupra neadevărului care penetrează în studiul științific al avortului și al sănătății mintale și a diseminării informației pe această temă. La fel ca Brenda Major, sunt profesor titular la o universitate respectată americană care a publicat articole științifice în jurnale cu reputație. (De fapt, raportul publicațiilor mele îl depășește cu mult pe cel al Brendei Major pe tema avortului și a sănătății mintale.)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dr. Major are dreptate în privința faptului că o alegere privind avortul trebuie să se bazeze pe informații corecte. Un index imparțial și valid al literaturii științifice despre riscul crescut asociat avortului ar include: depresia, abuzul de substanțe, tulburări de anxietate (incluzând TSPT), precum și idei și comportamente sinucigașe. Literatura despre acest subiect este formată din sute de studii – dintre care 30 doar în ultimii cinci ani – publicate în jurnale medicale și psihologice majore în întreaga lume.

Cititorul conștiincios este încurajat să verifice studiile. Nicio minciună, doar informație științifică derivată, pe care academicieni, multe organizații profesionale importante și furnizori de avorturi s-au străduit să o ascundă și să o denatureze.

Opinia doamnei Dr. Major a urmat făgașul foarte părtinitorului raport „Task Force Report on Abortion and Mental Health” al Asociației Americane de Psihologie (APA).

Șase colegi și cu mine am trimis o petiție către APA criticându-le metodele și concluziile; ca grup, cei șapte am publicat în 2008 aproape 50 de articole indicând că avortul este asociat cu rezultate psihologice negative.

Aceste două exemple sunt doar ultimele dintr-un lung șir de eforturi făcute să distragă atenția de la date corecte publicate despre consecințele emoționale ale avortului. Literatura acum răsună de vocile a milioane de femei pentru care avortul nu a fost o alegere eliberatoare, de promovare a sănătății: O estimare conservatoare din cele mai bune date accesibile spune că între 20% și 30% din femeile care au făcut un avort vor suferi consecințe negative serioase și/sau prelungite. Totuși un program socio-politic se străduiește să le ascundă femeilor adevărul pentru a se asigura că marea afacere a avorturilor continuă nestingherită.

Orice interpretare a cercetării disponibile care nu recunoaște puternica evidență accesibilă acum în literatura profesională reprezintă o alegere conștientă de a ignora principiile de bază ale integrității științifice. Urmările suferite de omenire după o asemenea alegere: specialiști dezinformați, milioane de femei care încearcă în izolare să găsească sensul unui avort din trecut, mii de femei care vor suferi un avort astăzi fără să știe care sunt riscurile cunoscute și milioane care vor lua mâine acesta decizie ce adesea afectează întreaga viață fără dreptul primar la un consimțământ informat.

Publicând opinia Brendei Major fără a solicita alte păreri pe această temă, Washington Post a perpetuat o serioasă injustiție.

Sursă: National Review

Traducere: Alexandra Maria Vieru

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button