castitate

Castitate pentru caritate

pete

 de Tamara Rajakariar, Mercator Net

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ați auzit de Pete Lynagh? În 2013, de Anul Nou, acest băiat petrecăreț a renunțat la sex pentru un an, după ce colegul lui de apartament a pariat că nu va reuși să facă asta. S-a folosit de această schimbare de viață și ca să câștige bani în scop caritabil, pentru o fundație care combate sclavia sexuală cu minori în Cambodgia.

Acum, la începutul lui 2014, tânărul de 33 de ani simțea că a devenit mult mai bun – în ciuda aparențelor.

Pentru mulți ar putea părea ca o frumoasă poveste despre cum te mai poți simți bine, sau puțină inspirație pentru a începe altfel noul an. Dar poate că această poveste rezumă una din marile probleme cu care se confruntă societatea noastră: răspândirea sexului ocazional.

Iată o poveste despre cum sexul făcut în afara unei relații de iubire, văzut ca o distracție, poate pune stăpânire peste viața noastră și ne împiedică să ne realizăm adevăratul potențial.

În primul rând, Pete folosea sexul pentru a compensa alte probleme emoționale. O declara chiar el într-un interviu pentru ziarul Sydney Morning Herald: “Mă simțeam gol pe dinăuntru. Nu-mi plăcea de mine însumi. Mă simțeam bine numai când mă simțeam dorit… Nu este o atitudine bună. Este patetic, chiar trist, acum, când mă uit înapoi. Mă lăsam condus de ego. Câți nu joacă acest joc pentru că se simt goi pe dinăuntru?”

Promițându-și să nu facă sex timp de un an, s-a putut confrunta cu această problemă.

În al doilea rând, opțiunea sa l-a făcut să se concentreze mai puțin asupra lui însuși și să fie mai atent la nevoile celorlalți. În locul unei vieți egoiste și singuratice, concentrată pe satisfacerea propriilor nevoi, a început să privească în jur și să realizeze că erau mulți oameni nevoiași. E admirabil că a reușit asta și a câștigat mulți bani  în scop caritabil cu micul lui pariu.

Și-a schimbat și perspectiva asupra relațiilor – în bine:

“Acum văd o relație ca împărțirea vieții cu cineva, pe când înainte o vedeam ca pe împărțirea patului cu cineva”. Dacă ne gândim că multă lume vede așa lucrurile, e drăguț să constatăm că a reușit să treacă dincolo de legătura fizică dintr-o relație.

Și când te gândești că 2013 ar fi putut fi pentru el încă un an de petreceri și aventuri amoroase! Dar iată că a reușit în schimb să salveze niște copii din Cambodgia – și să-și schimbe viața pe deasupra! Cine știe câți ca Peter Lynagh cel vechi își irosesc în continuare viața în petreceri și distracții în loc să se caute pe ei înșiși și să facă ceva bun pentru ceilalți!

 

Sursa: Mercator Net

Traducere: Alexandra Pitirici

Te-ar mai putea interesa și:

Castitatea: o problemă de securitate națională?
Doar 6% din adolescentele care practică abstinența vor face vreodată avorturi
Sute de școli și facultăți participă la Ziua Castității, de Valentine’s Day, 14 februarie
Felul în care percepem sexualitatea influențează modul nostru de a vedea viața / Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie (2)
Garanția unei familii împlinite / Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie (1)
Revista Cosmopolitan: „100% demodat” să aștepți a doua întâlnire ca să faci sex
Monogamia nu este naturală… Este supranaturală

 

 

 

 

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button