opinii

Vom avea cvorum la referendum? Eu cred că da

de Edi Dumitrache, Facebook

Vom avea cvorum la referendum? Eu cred că da, pornind de la cifre. De ce zic aceasta: inițiativa cetățenească s-a desfășurat secvențial. Au fost patru luni dar unele județe au avut practic la dispoziție mult mai puțin timp. Tabelele nu au ajuns la toți oamenii ce ar fi putut semna, nu a existat timpul și logistica necesară. Cu toate acestea au existat​ județe ce au semnat în procent de peste 50%, cum este de exemplu județul Dâmbovița. Vorbim de 3,2 milioane de semnături dar diaspora nu a putut semna (peste 200 de parohii numai în Italia), cetățenii din Moldova cu cetățenie românească nu au semnat nici ei.

De asemenea pornind de la o statistică European Survey mesajul bisericii ajunge la urechile a 9 milioane de români, la modul practic. Adică aceștia trec pe la biserică măcar o dată pe lună. Ori în această lună (sporadic în ultimii trei ani) tema va fi amplu popularizată in comunități, pornind de la vlădică pâna la opincă.

Apoi mă gândesc la sondajul CURS din primăvară ce a demonstrat sociologic că români sunt atașați în proporție de peste 70% de valorilor tradiționale. Căsătoria și familia sunt astfel de valori fundamentale și de aceea cred că va exista o motivație puternică de a ieși la vot.

În concluzie estimez că referendumul va avea o prezență de aproximativ 6o% iar Constituția se va modifica pentru prima dată conform voinței cetățenilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Eduard Dumitrache


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button