opinii

Teodor Baconschi despre Alba Iulia: „Am văzut acolo națiunea”

de Teodor Baconschi, Facebook

 

„Eu, scepticul, pesimistul și prea des încruntatul (din motive inutil egoiste) am revenit de la Alba Iulia cu simțăminte luminoase: am văzut acolo națiunea, cu oamenii ei anonimi și destoinici.

Oameni netrimiși de partide, care nu așteptau pomeni și nu făceau figurație într-un circ naționalist: s-au dus în cetatea Marii Uniri din respect față de înaintașii care au realizat-o. Români din toate provinciile istorice, din Dobrogea și Bucovina, din Maramureș și Bihor, din Transilvania și Oltenia, din Moldova și Muntenia.

Chipurile lor radioase, costumele populare vechi, scoase din lăzi și ornate cu cocarde tricolore, cântecele vesele și desuet eroice – toate mi-au lăsat în suflet o ciudată exaltare, vecină cu speranța.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

Citește mai multe opinii de Teodor Baconschi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button