familieopinii

Emanuel Conțac dă replica la „indicațiile prețioase” oferite de Hotnews Bisericii: „Nu trebuie să fii putinist ca să ajungi la concluzia că unele chestiuni în Occident sunt putrede”

Pe profilul personal de Facebook, Emanuel Conțac, un teolog și filolog clasic în vârstă de 36 de ani, a comentat un articol în care unul din editorialiștii Hotnews opinează că Biserica Ortodoxă Română are prea multe probleme pentru a se mai implica și în sprijinirea referendumului pentru căsătorie. În prezent, Conțac rezidă în Marea Britanie, de unde îi dă replica jurnalistului care scrisese pe 4 septembrie că referendumul reprezintă o problemă politică spinoasă, fiind susținut de PSD, iar biserica nu ar trebui să facă politică. Redăm mai jos comentariul lui Emanuel Coțac.

N-am priceput care „război politic”. Nu e niciun război politic. E o acțiune civică legitimă, a cărei miză nu este doar simbolică. Așa cum am spus-o cu altă ocazie, referendumul nu este strict despre familie, ci despre „narațiunea-cupolă” sub care vor să trăiască cei 3 mil. de oameni care au semnat petiția CpF.

Apropo de tema familiei: văd prin presa britanică niște chestii horror. Recent BBC a difuzat un documentar intitulat „Desperately seeking semen” despre cupluri de lesbiene care apelează la donatori găsiți pe internet. Un donator intervievat zice să are vreo 59 de copii în acest fel (acum venea să ajute un nou cuplu) și că nevastă-sa nu știe nimic. Alt donator oferă numai „fertilizare naturală” (ocazie bună de a avea relații sexuale gratis cu persoane care își doresc copii). Mă întreb: ce fel de societate este aceasta, în care procrearea a ajuns o tranzacție la negru, desfășurată prin locuri tăinuite, între persoane care pornesc de la premisa că viitorul copil nu diferă prea mult de un pudel sau un pechinez? Nu trebuie să fii putinist ca să ajungi la concluzia că unele chestiuni în Occident sunt putrede.

Drepturile omului, drepturile omului. Și ce-i spui copilului conceput pe bancheta unei mașini, prin fertilizare „in vitro”, care poartă genele unui ins pe care nu-l va cunoaște niciodată? Nu întâmplător, documentarul BBC nu face niciun comentariu. Îi lasă pe cei implicați să vorbească. În epoca sexo-marxismului, orice comentariu (în sensul că că ceea ce fac persoanele respective este problematic moral) atrage acuzații de „hate-speech” și „homofobie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

P.S. Și nu e „Stăniloaie”, ci „Stăniloae”

Citește mai multe opinii de Emanuel Conțac


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button