familie

IPS Irineu: „Să luptăm pentru a înscrie în Constituție că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”

Într-un mesaj transmis către Agenția de știri Basilica, Mitropolitul Irineu al Olteniei a spus că „taina căsătoriei este o realitate divino-umană şi de aceea numai în familie copilul poate să aibă o identitate, un viitor şi o educaţie”.

Înaltpreasfinția Sa a precizat că familia nu este un subiect pe care să îl tratăm cu indiferenţă sau cu neputinţă:

Trebuie aşadar să  luptăm cu toţii pentru a înscrie în Constituţia noastră menţiunea clară şi explicită că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Ierarhul a explicat că prin acest demers al Referendumului, „ne gândim clar asupra viitorului nostru şi nu dorim să înfierăm sau să acuzăm pe nimeni”, ci „dorim mai cu seamă să arătăm că suntem oameni responsabili faţă de prezentul şi viitorul nostru”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mitropolitul Irineu a spus că „prin participarea la actul naşterii, mama devine prelungirea Mâinii Creatorului, care colaborează cu ea şi o poartă în grijă”.

„Venirea pe lume a unui prunc este o binecuvântare şi în acelaşi timp o speranţă pentru noi, căci s-a născut încă un luptător, încă un om în care Dumnezeu a aşezat darurile Sale”, a evidențiat ierarhul.

Este important să înţelegem cât de valoroasă este familia creştină pentru societatea noastră.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a subliniat că „dincolo de toate, în Biserica Ortodoxă, Căsătoria este o Taină şi nici pe departe un contract social, un acord între parteneri”.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button