Marxism culturalreligie

Teodor Baconschi: Biserica Ortodoxă Română nu poate fi scoasă din istoria românilor decât dacă-i scoatem și pe români din istorie

de Teodor Baconschi, Facebook

Niște pirați digitali au pus pe Google Maps o făcătură: pe locul catedralei naționale scrie ”catedrala prostirii neamului”. Chestia trebuie luată în derâdere, ca probă de infantilism, dar și reclamată (ca act de vandalism). Biserica Ortodoxă Română nu poate fi scoasă din istoria românilor decât dacă-i scoatem și pe români din istorie.

Pe de altă parte, nu-ți place Biserica? Nu o frecventa! E necivilizat și inutil să vexezi credința celor care se regăsesc în ea, ca în casa Lui Dumnezeu. Eu unul văd glumița asta stupidă ca pe o dovadă de teribilism. N-o să fac dintr-un gest puțoiesc un capăt de țară. Nu cred că demnitatea creștinismului e afectată de câțiva adolescenți întârziați, care scot limba.

Citește mai multe opinii de Teodor Baconschi

Mircea Radu: Nu crezi în Dumnezeu? E dreptul tău. Dar când batjocorești, știu o expresie care ți se potrivește…

Catedrala Mântuirii Neamului, trecută drept „Catedrala Prostirii Neamului” într-o lume pentru care Hristos s-a răstignit

Reacții virulente la schimbarea numelui Catedralei Naționale pe Google Maps Android în „Catedrala Prostirii Neamului”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button