Marxism cultural

Casa Albă: Discursul de la dineul corespondenților de presă nu va mai fi ținut de un actor de comedie, ci de un istoric

Asociația Corespondenților de presă de la Casa Albă a anunțat că scriitorul și istoricul Ron Chernow va fi cel care va găzdui dineul tradițional, schimbând astfel obiceiul ca discursul la acest eveniment să fie rostit de un actor de comedie.

Discursul de la dineu era marcat de o auto-ironie referitoare la anul care a trecut, președintele lăsându-se ironizat de actorul invitat.

Olivier Knox, președintele WHCA, a declarat că este încântat de anunțul schimbării.

Sunt încântat că Ron va impartăși perspectivele sale pline de profunzime asupra politicii și istoriei americane, cu ocazia dineului Corespondenților de presă de la Casa Albă din 2019″.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Întrucât sărbătorim importanța unei prese libere și independente pentru sănătatea republicii, aștept cu nerăbdare să-l aud pe Ron vorbind despre acest moment special în contextul istoriei americane”.

Aceast eveniment celebrează libertatea presei, iar pentru ediția din 2019 istoricul Ron Chernow, este cel care urmează să ia cuvântul și să vorbească despre „importanța unei prese libere și independente”.

Deși nimeni nu m-a luat vreodată drept actor de stand-up, promit că lecția mea de istorie nu va fi una austeră”, a precizat el într-un comunicat publicat de WHCA.

Tradiția acestui dineu își are începutul în 1921.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button