Marxism cultural

VIDEO. Cum a retrăit comunismul la Universitatea Columbia, în SUA, regizorul Andrei Șerban

de Mirela Florescu, Stiripentruviata.ro

A devenit viral pe Facebook un fragment din dialogul purtat de realizatoarea Eugenia Vodă cu regizorul Andrei Șerban la o ediție recentă a emisiunii „Profesioniștii”, de la TVR.

Regizorul român, cu o carieră internațională de mare succes, avea la Universitatea Columbia din New York, SUA, o poziție de profesor pe viață. Cu toate acestea, și-a dat demisia după mai multe episoade care l-au făcut să se simtă ca în comunism, spune el.

Andrei Șerban a declarat că toate universtitățile din SUA sunt de stânga, dar Universitatea „Columbia este un fel de socialism care merge spre comunism – o nouă formă de comunism… Nu exagerez!”.

Regizorul a relatat o convorbire cu decanul, care i-a trasat sarcina de a recruta un profesor care să îndeplinească criterii extraprofesionale: să fie femeie de culoare și lesbiană. La întrebarea lui ce să facă dacă totuși un bărbat alb și heterosexual se dovedește cel mai bun dintre concurenți în plan profesional, răspunsul a venit că universitatea nu dorește încă un profesor care se încadrează în această tipologie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Andrei Șerban și-a dat în cele din urmă demisia după ce a fost criticat că nu are suficientă încredere că un transexual poate juca foarte bine personaje feminine precum Julieta lui Shakespeare.

Păcat că intelectualilor noștri, inclusiv realizatoarei Eugenia Vodă, le este atât de greu să înțeleagă de ce este vorba în esență tot de comunism. Diferența dintre comunismul de modă nouă și cel de modă veche este că realizarea egalității nu mai înseamnă azi epurarea unor categorii sociale indezirabile, ci a unei întregi tipologii umane (care întâmplător formează peste trei sferturi din populația Statelor Unite).

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button