Uncategorized

Un episcop cere politicienilor catolici care susțin avortul să se căiască și să devină pro-viață

Micaiah Bilger, LifeNews

„Politicienii pro-avort trebuie să se căiască pentru promovarea distrugerii vieții umane”, a declarat pe 1 ianuarie episcopul catolic irlandez Kevin Doran.

Irlanda a legalizat oficial avortul la 1 ian. 2019. Legea permite avorturile pentru orice motiv până la 12 săptămâni de sarcină și, în anumite condiții, până în luna a șasea. Contribuabilii sunt obligați să plătească avorturile, iar spitalele catolice sunt forțate să le efectueze.

Legea limitează strict protecția conștiinței pentru personalul medical specializat, iar sute de doctori și asistente vor fi forțați să facă avorturile sub amenințarea concedierii. Politicienii pro avort fac presiuni asupra spitalelor să înceapă imediat efectuarea avorturilor, deși multe spitale au declarat că nu sunt încă pregătite din punct de vedere al aparaturii și procedurilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Doran, care este una din vocile puternice pro viață în dezbaterea despre avort din Irlanda, a abordat această temă în Predica de anul nou din Catedrala „Neprihănitei Zămisliri” din Sligo. Episcopul a spus că simte „o adâncă tristețe” pentru politicienii catolici care au abandonat învățăturile credinței și au votat legalizarea uciderii nenăscuților.

Doran le-a spus acestora „să se căiască și să revină la calea Scripturii” și a avertizat că “negarea acestui drept fundamental la viață, orice s-ar spune, va submina cu siguranță binele comun al societății și va zdruncina liniștea sufletească a mamelor, taților, bunicilor, medicilor și asistentelor”.

Episcopul a criticat și toată energia politică folosită pentru „acest scop profund distructiv”, care ar fi putut fi utilizată pentru rezolvarea unor probleme lucruri care ar fi dat speranță societății irlandeze, cum ar fi familiile fără adăpost, persoanele din centrele sociale, asistența medicală pentru săraci și batrâni.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button