„Avortul ne ucide viitorul”: Marșul pentru viață de la Dublin 2024 (FOTO, VIDEO)

Mii de persoane au participat sâmbătă, 6 iulie 2024, la Marșul pentru viață de la Dublin. Pe pancartele purtate de participanți scria: „Avortul ne ucide viitorul”.
Carol Nolan, deputat independent, a cerut pe scena marșului crearea unei comisii care să cerceteze creșterea exponențială a avortului în această țară: cu 250% după referendumul din 2018, care a abolit protecția vieții copilului nenăscut care era înscrisă în Constituția Irlandei.

Niamh Uí Bhriain, fondatoarea Life Institute, a spus că cei care vor ca viața copiilor nenăscuți să fie protejată au sunt tot mai mulți după 2018, lucru demonstrat de procentul uriaș al celor care au votat anul acesta în proporție de 74% împotriva eliminării cuvântului „mamă” din Constituție.
Votanții au ignorat mass-media, guvernul, mediul politic și organizațiile radicale, respingând schimbările pe care atât guvernul, cât și opoziția le-au susținut cu convingerea că vor fi aprobate cu ușurință de irlandezi, a mai subliniat fondatoarea Life Institute.
Parcă pentru a sublinia această idee, pe o pancartă de la marș scria: „Maternitatea e frumoasă”.

La Marșul pentru viață de la Dublin a participat și Kaya Jones de la Pussycat Dolls, care le-a transmis femeilor că „există o mulțime de oameni în comunitate care susțin viața și este un lucru destul de uimitor să vezi un loc ca Dublin, care nu este foarte mare, dar care are atât de mulți oameni care sunt în favoarea copiilor. Există resurse aici, există o comunitate aici”.
Kaya Jones a vorbit în repetate rânduri despre modul în care industria muzicală le obligă pe femei să facă avort și s-a implicat într-o adevărată campanie pentru a le convinge pe femei să facă alte alegeri decât avortul.
Aceasta a fost a 18-a ediție a Marșului pentru viață de la Dublin. După referendumul din 2018, avortul a fost legalizat în Irlanda până la limita de 12 săptămâni de sarcină.
În 2023, în Irlanda s-au făcut 10.033 avorturi la cerere. Dintre acestea, doar 21 au fost din cauză că sarcina prezenta risc pentru viața sau sănătatea mamei. Numărul avorturilor din motive de anomalie a copilului a fost de 129.
În 2022, în Irlanda s-au făcut 8.156 de avorturi, ceea ce, comparativ cu anul 2023, arată o creștere de aproximativ 23% de la un an la altul.












