avortcriza de sarcină

Cântăreață de la Pussycat Dolls, mărturie despre cele 3 avorturi făcute: „Veți regreta toată viața” / Mărturii despre criza de sarcină #116

de Redacția Stiripentruviata.ro

Kaya Jones, o fostă cântăreață a trupei The Pussycat Dolls, a declarat că avorturile pe care le-a făcut când era mai tânără o bântuie și în prezent.

Ea a explicat cum a făcut primul avort în adolescență, când contraceptivele nu au funcționat. Și-a amintit cum a rămas din nou însărcinată în timp ce făcea parte din trupa Pussycat Dolls și i s-a spus să „scape de el”.

După ce a făcut un avort, a spus că a devenit mai ușor să facă mai multe: „în acel moment, pentru că trecusem deja printr-un avort, nu mi se părea că este o problemă atât de mare”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Kaya a vorbit despre cum industria muzicală „abuzivă” care a lăsat-o cu o stimă de sine scăzută și a determinat-o să facă alegeri proaste. Al treilea avort a avut loc după ce a fost violată de un fost iubit. Chiar dacă a vrut să păstreze copilul, a decis să facă din nou avort din cauza stresului și a complicațiilor.

„După primul avort, nu mai crezi că ai făcut ceva greșit. A devenit ceva normal și nu mai știi care este limita. Odată ce ai întrecut acea limită, intri pe o pantă foarte alunecoasă pe care continui să depășești acele limite” spune ea.

Însă conștiința ei a reacționat atunci când a văzut două fete care se uitau admirativ la ea în timpul unui concert, după ce făcuse avort.

„Nimic din mine în acel moment nu  le avertiza: «Atenție, aici este o minciună». Nu era nimic frumos la mine. Eram coruptă. Eram o femeie care a distrus și care eram distrusă. Eram complet înlănțuită și legată de diavol, sau de dușman, sau de tărâmul morții, dacă vreți, unde trăiam în cel mai rău eu”, a explicat ea.

Cântăreața a spus că înțelege durerea și furia prin care trec unele femei însărcinate care se află în situații dificile, dar le-a avertizat să nu facă aceleași alegeri ca ea.

„Am trecut prin toate acestea. Vă asigur că veți regreta toată viața. Chiar dacă mâine voi deveni mamă și voi avea o căsnicie fericită și totul va fi bine, tot voi regreta cei trei copii pe care nu i-am născut”, a spus ea.

Kaya Jones a spus că motivele spirituale au fost cele care au determinat-o să vorbească public:: ceea ce a ajutat-o să depășească consecințele pentru ea a fost aprofundarea relației cu Dumnezeu.

„Este foarte dureros. E multă furie, multă frustrare. Multă lipsă de cunoștințe și informații. O mulțime de regrete. Și nimic nu poate face ca acestea să dispară decât Dumnezeu însuși, atunci când le pui la picioarele Lui și ceri izbăvirea”, a spus ea.

Fosta cântăreață a arătat, de asemenea, că avortul a dus la o prăbușire a respectului între bărbați și femei în cultura publică:

„Ceea ce le arăți bărbaților este că nu te prețuiești pe tine, capacitatea ta de a concepe și nici pe a luinu, și, în schimb, ei nu ne prețuiesc pe noi, ca femei, pentru că suntem dispuse să ne facem aceste lucruri [avorturile, n.n] nouă și copiilor noștri”.

Având în vedere discuțiile din SUA, unde statele au recâștigat dreptul de a decide la nivelul lor legislația privind avortul prin decizia Dobbs v. Jackson din 2022, Kaya Jones a spus că nu încearcă să ia drepturile nimănui, ci a vrut să le arate altor femei care au făcut avorturi că există posibilitatea vindecării și iertării.

„Încă poți fi mamă, încă te poți îndrăgosti, încă poți fi apreciată. Poți pune ce ai făcut la picioarele lui Dumnezeu”, a spus ea.

Jones nu este singura membră a trupei Pussycat Dolls care a condamnat avortul. Solista Nicole Scherzinger s-a pronunțat împotriva avortului în 2016 și a încurajat oamenii să aleagă viața în locul morții:

„Mama mea a rămas însărcinată cu mine când avea 17 ani și m-a născut la 18 ani”, a spus ea. „Mama mea a ales. Părinții ei nu aveau de gând să o lase niciodată să facă avort. Așa că am apărut eu. Vreau să încurajez pe toată lumea să păstreze copiii.”

Adaptare după Kristine Parks, Cassy Fiano-Chesser și podcastul original Speak out with Christine Yeargin


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button