avort

„Marte și Venus sunt în concordanță, de fapt” / „Avortul, ultima exploatare a femeii” (6)

fundal site v1.0

Marte și Venus sunt în concordanță, de fapt

În presă se face mare caz de avort ca linie de diviziune între bărbați și femei. Dar așa-zisa „izolare de gen”, sau „conflict între sexe” în cazul avortului – concept care se bazează pe ideea că acesta ar fi o chestiune exclusiv feminină – nu există. Bărbații și femeile gândesc la fel despre avort. Un sondaj recent făcut de Centrul de Cercetare Pew din SUA relevă că „nu sunt diferențe în funcție sex când vine vorba despre opiniile referitoare la decizia Curții Supreme de Justiție a SUA în procesul Roe vs. Wade: aproape același procent de femei (64%), respectiv de bărbați (63%) se opun schimbării respectivei decizii” [25].

Adevăratul clivaj de opinie în ceea ce privește avortul are loc în funcție de religie. Jumătate din cei care merg la biserică cel puțin o dată pe săptămână ar dori schimbarea deciziei respective a Curții Supreme, în timp ce numai 17% din cei care merg mai rar la biserică adoptă același punct de vedere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

NOTE

[25] „Roe v. Wade at 40: Most Oppose Overturning Abortion Decision”, Citat în: The Pew Forum on Religion and Public Life, 16 ianuarie 2013. http://www.pewforum.org/Abortion/roe-v-wade-at-40.aspx

 

Pe 8 decembrie 2014, ProValori Media a lansat a lansat cartea Avortul, ultima exploatare a femeii, de Brian E. Fisher, fondatorul organizației americane Online For Life, care, de la înființarea ei, în 2007, a salvat de la avort peste 2.000 de copii.

Acest volum, dintr-o perspectivă originală și provocatoare, pune în discuție tocmai drepturile femeii și ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaților în impunerea și răspândirea practicii avortului în cea mai puternică națiune din lume și apoi în alte țări.

Pe parcursul mai multor săptămâni ne propunem să vă prezentăm fragmente din acest volum.

Cartea este disponibilă gratuit, în format digital, la adresa de web www.avortulexploateazafemeile.ro

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button