avort

Balkan Insight: Populația Republicii Moldova s-a înjumătățit în ultimii 28 de ani

de Redacția Stiripentruviata.ro

Migrația și rata scăzută a șomajului au condus la înjumătățirea populației din Republica Moldova în cei 28 de ani scurși de la declararea ei ca stat independent, informează Evz.ro, citând o analiză Balkan Insight.

În ianuarie 2019, populația Republicii Moldova era de numai 2,9 milioane de locuitori. Nu se cunoaște cu exactitate câți dintre locuitori s-au stabilit între timp în străinătate.

Aureliu Ciocoi, Ministru de Externe, crede că Republica Moldova mai are 10 ani să-și rezolve problemele, inclusiv cea demografică. El a declarat, conform sursei citate:

„Misiunea noastră este să asigurăm că rămâne un stat viabil.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button