avort

Vedetă de la Hollywood face aluzie la sorgintea eugenistă și rasistă a mișcării pro-avort

6 februarie 2014, LiveNewsAction

Hollywood e binecunoscut pentru ideologia sa liberală. Sunt puțini actori care să se pronunțe deschis împotriva avortului. Astfel de vedete sunt adevărate perle în noroi. Una dintre acestea, care s-a pronunțat îndrăzneț de-a lungul anilor, este actrița Patricia Heaton, cunoscută publicului românesc din serialul Dragul de Ray.

Din când în când, ea își exprimă convingerile pe Twitter. În timpul unui proces faimos din SUA, în urma căruia medicul Kermit Gosnell, care, la clinica sa de avort, ucidea copiii după ce se nășteau, a fost condamnat la închisoare pe viață, actrița și-a exprimat indignarea pe Twitter în repetate rânduri. De asemenea, a tras la răspundere marile rețele de televiziune pentru că nu au relatat nimic despre acest caz care a scandalizat America.

Vedeta, care în prezent apare în The Middle, un serial de comedie difuzat în primetime la ABC TV, a postat de curând pe Twitter un articol care aduce în atenție situația avorturilor din New York.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Articolul, publicat în revista online National Review, arată o realitate cutremurătoare: la New York, unde legea obligă păstrarea unor statistici bine documentate, se avortează mai mulți copii afro-americani decât se nasc:

„În 2012, femeile afro-americane din New York City au avortat cu peste 6.500 mai mulți copii decât au născut. Datele de la Departamentul de Sănătate și Igienă Mintală al Orașului New York arată că, în rândul femeilor afro-americane, au avut loc 31.328 de avorturi induse la 24.758 de nașteri, se spune într-o relatare la CNS News”.

Linkul către această știre a fost prezentat de actrița Patricia Heaton sub twitt-ul: „Dorința lui Margaret Sanger se împlinește”.

Ca să înțelegem ce a vrut Patricia Heaton să spună, trebuie să facem o incursiune la începutul secolului XX. Margaret Sanger este inițiatoarea mișcării pro-avort în SUA, sub motivul că aceasta ar permite emanciparea femeii. Puțină lume știe, însă, că fondatoarea organizației-mamut pro-avort Planned Parenthood era o eugenistă convinsă, cu prejudicii rasiale și sociale. Iată câteva citate din opera lui Margaret Sanger:

ms
Margaret Sanger

„Să le oferim grupurilor disgenice de populație (n.red. – cu calități ereditare deteriorate, degenerate) opțiunea segregării sau a sterilizării.” („Plan for Peace”, în Birth Cotrol Review, aprilie 1932, pg. 107)

„Ar trebui să angajăm trei-patru pastori de culoare, preferabil cu experiență în asistența socială și cu personalitate carismatică. Cea mai bună abordare educațională pentru negri este prin apelul religios. Nu vrem să ni se ducă vestea că vrem să exterminăm populația de negri…” (Scrisoare către dr. Clarence Gamble, 19 decembrie 1939)

„Articolul 1. Scopul Codului American al Bebelușilor va fi de a asigura o mai bună distribuire a bebelușilor… și de a proteja societatea de propagarea și creșterea numărului celor inapți.

Articolul 4. Nicio femeie nu va avea dreptul legal de a fi însărcinată și niciun bărbat nu va avea dreptul de a deveni tată fără un permis special.

Articolul 6. Niciun permis de părinte nu va fi valabil decât pentru o singură naștere.”

(„America Needs a Code for Babies”, în American Weekly, 27 martie 1934)

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Citește și Pastorii de culoare cer îndepărtarea bustului lui Margaret Sanger de la Muzeul Smithonian, pe motive de rasism

Citește și „Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă șocant cu Margaret Sanger

Este tulburător când observi că, după cum arată statisticile oficiale al Centrului American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, peste 35% din toate avorturile în America se fac în rândul populației afro-americane, cu toate că acest grup reprezintă doar 12,8% din populația SUA. Numărul avorturilor la mia de femei afro-americane este de patru ori mai mare decât în rândul femeilor caucaziene (cu pielea albă). Și probabil că nu e de mirare. Life News a prezentat în 2012 o analiză făcută de Susan Enouen de la Life Issues Institute, care a comparat datele de la biroul de recensământ cu locațiile clinicilor de avort Planned Parenthood. A constatat că 62% dintre acestea sunt la distanță de mers pe jos (maximum 3 km) de zone dens populate cu locuitori afro-americani.

Surse: Live Action News, Life News, EWTN, New York University, University of Hawaii, CDC, Life Issues Institute


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button