avortcriza de sarcinăMarşul pentru Viaţă

Audrey: „Mi-au spus că nu putea să-mi facă ecografie decât dacă făceam avort” / Mărturii despre criza de sarcină # 15

101 femei fericite

Sarcina mea nu a fost planificată. Eram împreună cu tatăl copilului doar de câteva luni. Tocmai terminasem școala și aveam cu totul alte planuri cu viața mea până să aflu de copil. Vestea că eram gravidă mi-a stârnit sentimente amestecate. Eram extrem speriată. Și, cu toate astea, nu-mi puteam abține să zâmbesc încontinuu.

 

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am discutat opțiunile cu tatăl copilului, iar eu i-am spus că fusesem crescută în idea că avortul era greșit. Am crescut într-o familie cu solide convingeri creștine. Îmi aduceam chiar aminte că în clasa a șaptea ni s-a dat ca temă scriem o lucrare despre avort și cum iei o decizie într-o astfel de situație. După ce m-am documentat, am devenit imediat pro-viață și mi-am făgăduit să îmi asum responsabilitatea și să nu fac niciodată avort, indiferent de situație. La început, el era pentru avort, așa că m-am decis să mă mă gândesc la alternative, deși știam prea bine că nu asta voiam.

Mi-am sunat medicul de familie și am întrebat-o dacă pot veni la cabinet să discutăm ce puteam face și să aflu mai multe despre procedura de avort. Dar la cabinet nu mi-a zis decât să mă duc la Planned Parenthood. Acolo puteau să-mi facă ecografie și să afle cât de avansată era sarcina. Am sunat la Planned Parenthood și le-am explicat că vreau o consultație și că nu eram sigură ce vreau să fac. Imediat au vrut să îmi facă și a doua programare, pentru avortul propriu-zis. Dar eu le-am tot repetat că nu eram sigură și că nu voiam decât o întâlnire la care să mi se facă o ecografie și să discut ce opțiuni aveam.

Când am ajuns la clinică, mi-au dat niște hârtii să le completez. În timp ce le completam, am observat că erau acolo niște întrebări foarte ciudate. Trebuia să răspund dacă mai era cineva la curent cu decizia pe care o luasem. M-am dus la recepție și am întrebat pentru ce credeau ei că mă programaseră. Doamna de la receptie avea o expresie ciudată. Mi-am dat seama imediat că îmi făcuseră programare direct pentru avort, nu pentru o consultație, așa cum cerusem! Nu-mi venea să cred! Era dezgustător. Făcusem o oră și jumătate pe drum, așa că am cerut totuși să îmi facă ecografia dacă tot venisem, ca să văd în câte săptămâni eram. M-au refuzat, au spus că nu puteau să-mi facă ecografie decât dacă făceam avort.

Din acel moment, avortul a ieșit din discuție, ceea ce știusem de fapt din prima clipă. Eu și tatăl copilului locuim împreună și suntem mai fericiți ca niciodată. Știu că este o mărturie un pic mai altfel, fiindcă eu nu am nimic de regretat, dimpotrivă. Dar cred că tocmai această poveste arată adevărata față a celor de la Planned Parenthood*. Nu se poate să nu mă gândesc la toate fetele acelea tinere care se duc acolo fără să aibă nicio idee ce fac, mai ales că medicii și personalul de acolo te presează foarte tare să faci avort. Mă sperie să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu realizam ce se petrece atunci când am completat formularul și apucam să intru în cabinetul de consultație. În ce moment aș mai fi putut să-mi dau seama ce se petrecea de fapt cu mine?

Audrey, din Wisconsin, SUA, via Silent No More Awareness

Notă:

* În vara anului 2015, o anchetă extinsă făcută cu camera ascunsă la cele mai importante centre Planned Parenthood a dezvăluit că rețeaua încurajează modificarea procedurilor de avort și chiar procedura de avort prin naștere parțială (procedură interzisă în ultimul trimestru de sarcină (care poate rezulta în nașterea de feți viabili), cu scopul de a obține „fetuși intacți” de la care se pot preleva organe și țesuturi la mare cerere pe piața neagră a firmelor de biotehnoclogie. Scandalul a făcut mai multe state din federația americană să retragă subvențiile de la buget pentru rețeaua de clinici de avort. Drept răspuns, Planned Parenthood s-a apărat, susținând că banii publici nu îi folosește în businessul de avort, ci pentru oferirea de servicii de sănătate pentru femei: ecografii, mamografii, prevenție, consiliere și tratament în cazuri de boli cu transmitere sexuală și altele.

Citește aici mai multe mărturii despre criza de sarcină

 

Citește și VIDEO: Clinicile de avort din SUA recoltează și vând ilegal organe fetale. Pentru a le obține intacte, „e importantă dilatarea și cooperarea pacientei”

Citește și VIDEO ȘOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămășițele copiilor avortați, vânzând pe piața neagră tot ce e intact

Citește și VIDEO. SUA: rețea de clinici de avort vinde ilegal organe de copii avortați

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button