avort

Adusă cu forța la clinica de avort, a spus nu. Dar o angajată a considerat nefericit că avortul nu mai are loc

de Redacția Stiripentruviata.ro

O fată de 16 ani din Carolina de Nord, SUA, a reușit să scape de un avort forțat, dar angajata clinicii Planned Parenthood a considerat acest fapt „nefericit”. Exprimarea apare în apelul înregistrat făcut de angajată la numărul universal pentru Urgențe, după ce familia tinerei și a prietenului ei, care o aduseseră forțat la avort, deveniseră agitați.

Organziația pro-viață Operation Rescue a obținut înregistrările de la Serviciu pentru Apeluri de Urgență după ce luna trecută au fost văzute mașini de poliție la clinica Planned Parenthood din Chapel Hill, dar fără ambulanță.

Înregistrarea apelului făcut la numărul de urgență arată clar că fata era forțată să facă avort împotriva voinței sale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Suntem astăzi în clinică și avem o minoră care ne-a dezvăluit că, ăăă, e forțată să facă procedura astăzi”, a spus la telefon angajata clinicii.

Din nefericire, furnizorul meu nu va face procedura dacă ea este forțată, dar pacienta a spus că este cu familia ei, care a amenințat-o că, în caz contrar, o vor trimite la bunica ei, despre care, ăăă, afirmă că este foarte abuzivă și că a mai stat cu ea înainte și atunci a avut gânduri de sinucidere”, a continuat lucrătoarea de la Planned Parenthood.

Angajata a mai spus la telefon că patru membri ai familiei erau cu adolescenta la clinică, inclusiv mama ei, prietenul ei și mama prietenului ei.

„Mama devine cam agitată, vrea să știe ce se întâmplă, pentru că a fost în spate”, a spus angajata. „Așa că, știți, cea mai mare îngrijorare este că, odată ce îi anunțăm că nu vom face procedura astăzi, ce se va întâmpla cu ea, nu? Suntem îngrijorați că se va întâmpla ceva.”

Troy Newman, președintele organizației Operation Rescue, care a obținut înregistrarea conform legii pentru libertatea informației, se întreabă: „Din nefericire pentru cine? Pentru copila îngrozită, care era forțată să aleagă moartea propriului copil? Sau pentru profitul clinicii Planned Parenthood, după ce a pierdut banii care erau preț de sânge și prețul cu care urmau să fie distruse două vieți în acea zi?”

Martorii de la fața locului au declarat că nimeni nu a fost arestat, iar fata nu a fost despărțită, pentru a fi protejată, de persoanele care încercau să o forțeze să facă avort. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ea.

Cazurile de avort forțat sunt foarte multe

Din păcate, avorturile forțate sau făcute în urma constrângerii sunt mult prea frecvente, după cum a constatat un studiu recent.: 43% dintre femeile intervievate au declarat că au făcut un avort care nu era în concordanță cu valorile și preferințele lor, iar 24% au spus că a fost nedorit sau forțat.

Coerciția poate lua multe forme. Potrivit Fundației pentru Justiție, forme de coerciție sunt și declarații precum: „Dacă faci acest copil, te dau afară din casă.” „Ești copilul meu și vei face ceea ce spun eu.” „Nu vei primi niciun ban de la mine pentru pensie alimentară.”

Într-un alt studiu, 64% dintre femei au declarat că au fost constrânse să avorteze. Constrângerea poate veni și din partea angajatorilor, după cum au raportat ofițeri de poliție, sportive și celebrități însărcinate care au fost amenințate cu pierderea carierei dacă păstrează sarcina.

„Avortul forțat este ilegal în toate cele cincizeci de state ale Americii”, a mai spus Troy Newman.

„Nu avem cum să știm ce s-a întâmplat cu această tânără – dacă a fost protejată de amenințarea membrilor familiei sau dacă i s-au oferit opțiuni de adăpost și asistența pe care legea le impune. Ceea ce știm este că, atunci când o angajată a Planned Parenthood s-a aflat în fața unei adolescente care era forțată să avorteze, ea a descris incapacitatea de a face acel avort forțat ca fiind nefericită… Sperăm și ne rugăm ca această tânără să fi găsit drumul către un centru de sprijin în criza de sarcină sau către niște oameni care să-i ofere sprijinul de care are nevoie. Ea a arătat deja ce mamă minunată este, alegând cu curaj viața și vorbind în numele copilului ei în fața intimidării și a cruzimii din partea propriei familii.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button