avortcriza de sarcină

Anonimă: „Această sarcină neplanificată a reușit să mă trezească la realitate și să mă scoată din haosul în care mă aflam” / Mărturii despre criza de sarcină #38

 

Autor anonim, Liveaction.org, via AlexandraNadane.ro

La vârsta de 19 ani, pe când eram încă studentă, eram foarte naivă și credeam că toată lumea îmi vrea binele. În liceu, nu am fost niciodată genul de petrecăreață și nici nu m-am lăsat atrasă în situații de care am fost învățată să mă feresc. Eram concentrată pe studiile mele și am obținut chiar și o bursă a colegiului la baschet. Aș fi putut fi descrisă ca o persoană onestă și deschisă în acel moment al vieții mele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Eram în primul an de facultate, la începuturile carierei mele sportive de jucătoare de baschet, având ca principală specializare domeniul comunicării (în special discursul public), cu un accent deosebit pe relațiile publice. De asemenea, îmi finalizasem specializarea secundară în pedagogia sportului și începusem o nouă specializare secundară pentru a deveni antrenoare. Părea că am întreaga lume la piciorele mele. Aveam forța necesară, eram concentrată și gata să-mi obțin diploma universitară. Echipa noastră de baschet de la facultate tocmai câștigase campionatul local, iar acum se pregătea să câștige și capionatul la nivelul regional și trebuia să călătorim în vederea competițiilor de la nivel național.

Am fost crescută într-o familie din clasa de mijloc a societății americane și am fost învățată să muncesc din greu pentru a-mi câștiga existența și întotdeauna să-i tratez cu respect pe ceilalți oameni. Părinții mei m-au crescut în spiritul acestor valori morale și autentice. În timp ce părea că eram o femeie hotărâtă în ceea ce aveam să devin și care le știa pe toate, am rămas fidelă acestor valori morale până când un „prădător” mi-a văzut nevinovăția și a decis să profite de mine folosindu-mă și abuzându-mă… și astfel am rămas însărcinată la vârsta de 21 de ani.

Aveam 19 ani când el s-a apropiat de mine în parcul unde mergeam întotdeauna să mă antrenez pentru baschet. M-a întrebat dacă poate să dea la coș cu mine. Mi se părea firesc să împart cu cineva terenul așa că am acceptat. Dar nu m-am gândit la nimic după ce am părăsit parcul. Eram pregătită să-mi petrec restul serii în liniște și nu m-aș mai fi gândit la străinul acela care s-a apropiat de mine ca să jucăm baschet… dacă nu aș fi primit un telefon de la el.

Acest abuzator profesionist a obținut numărul meu de telefon de la antrenorul lui de baseball (anterior îi dădusem numărul meu acestui antrenor pentru că îmi ceruse să o ajut pe fiica lui care dorea să joace baschet). Din păcate, numărul meu de telefon a căzut în mâinile greșite și astfel viața mea a început să ia o altă întorsătură sub influența acestui abuzator.

El era genul tipic de bărbat Casanova. A început să-mi ofere mese la restaurant, mâncare și băutură și mi-a spus că mă iubește pentru a-mi câștiga încrederea. Când am început să am încredere în el, să cred că îl cunosc, a început să-și arate adevărata față. Am fost abuzată emoțional și psihic și mi-am pierdut complet sentimentul de respect de sine. Am devenit jucăria sa cu care îi placea să se joace și pe care dorea să o controleze. Scopul lui a fost să mă păstreze ca pe o jucărie și să mă aducă în punctul meu cel mai de jos. Era un mincinos patologic și reușea atât de bine să-și amintească minciunile sale până în punctul de a le crede. M-a mințit și cu privire la vârsta lui. Am ajuns să aflu mult mai târziu că de fapt era cu 9 ani mai mare decât mine. Aveam 19 ani, iar el avea 28 de ani. Mi-am pierdut complet stima de sine până când am rămas însărcinată la vârsta de 21 de ani.

Am aflat de sarcina mea în timpul unui examen de rutină la ginecolog. Nu aveam nici o idee că eram însărcinată, deoarece ciclurile mele erau neregulate din cauza antrenamentelor intense pe care le aveam pentru baschet. Când medicul a intrat în cameră și mi-a spus că sunt însărcinată, aproape că am căzut de pe masa de examinare.

Îmi treceau atât de multe gânduri prin cap. Am început să plâng, să-mi fie teamă, mai ales de reacțiile părinților mei și de reacția surorii mele și de ce ar putea crede ei despre mine. Mă temeam și pentru cariera mea de baschet și mă gândeam că sigur se va sfârși. Știam că tatăl copilului meu nu era potrivit și că situația în care eram nu ar fi sănătoasă pentru copilul meu. Prima mea reacție a fost: „Nu pot să fac față la asta”.

Văzând starea de stres în care eram, medicul a început să-mi prezinte alternativele pe care le aveam la dispoziție, una dintre ele fiind desigur avortul. Inițial, m-am gândit că ar fi cea mai ușoară opțiune, dar totuși știam că nu voi reuși niciodată să fac asta. Mă gândeam că am creat această viață minusculă în mine și Dumnezeu dorea ca eu să o protejez.

Să le spun părinților mei despre sarcină a fost cel mai dificil lucru pe care a trebuit să-l fac până în acel moment în viața mea. Desigur, au fost mai mult decât supărați și dezamăgiți de mine. Opiniile lor despre ceea ce considerau ei că ar trebui să fac cu copilul care creștea în pântecele meu erau foarte diferite.

Din cauza presiunii părinților mei și a altora care mă vedeau ca pe „studenta perfectă”, aș fi putut să-mi avortez copilul, dar nu aș mai fi putut să trăiesc cu mine însămi știind ce am făcut, știind că am oprit bătaia inimii copilului meu. Îmi iubeam bebelușul și doream să iau cea mai bună decizie pentru această nouă ființă umană care creștea în mine. Am devenit foarte hotărâtă să fac exact acest lucru.

Cu câțiva ani înainte de a rămâne însărcinată, am încurajat o prietenă apropiată să nu facă avort pentru că ar putea regreta pentru tot restul vieții. I-am explicat că dacă va întrerupe viața copilului ei nenăscut acest lucru îi va rămâne în minte și în sufet pentru tot restul vieții ei. Aceeași prietenă s-a oferit să mă ducă la centrul de avort, când am rămas însărcinată, dar am refuzat, știind că nu pot face asta copilului meu.

Au existat presiuni și din partea altor persoane pentru a face avort, însă am rezistat acestora. Cu ajutorul părinților, am apelat la îndrumare din partea bisericii la care mergeam și, de asemenea, am vizitat un centru pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină și o agenție pentru adopție. După ce am analizat toate opțiunile, am decis să cresc eu copilul – un băiețel – și să fac tot ce îmi stă în putere pentru a duce o viață cât mai potrivită pentru nevoile lui.

Povestea mea are următoarea morală: această sarcină neplanificată a reușit să mă trezească la realitate și să mă scoată din haosul în care mă aflam. Chiar dacă părea înfricoșătoare perspectiva în care mă aflam, știam că Dumnezeu a permis ca acest lucru să se întâmple astfel încât eu să reușesc să ies din relația în care mă aflam de dragul fiului meu. Viața copilului meu m-a scos din situația toxică în care mă aflam și el este motivul pentru care sunt ceea ce sunt astăzi. Îl iubesc din toată inima mea și chiar mai mult.

De fiecare dată când văd sau aud despre cineva care face un avort plâng, pentru că acea persoană aș fi putut fi chiar eu. Și apoi văd bucuria pe care fiul meu o aduce familiei mele; el este și motivul pentru care atât de mulți oameni apropiați mie și-au schimbat opiniile cu privire la avort.

Acum sunt căsătorită cu un bărbat minunat, care este și un foarte bun tată pentru fiul meu. Privind înapoi, pot spune cu o siguranță de 100% că nu aș schimba nimic din trecutul meu de la sarcină până acum. Îmi iubesc familia și sunt atât de fericită că am ales să urmez calea lui Dumnezeu: viața fiului meu.

Alegeți viața, azi și în fiecare zi a vieții voastre! Aceasta este o decizie pe care nu o veți regreta niciodată!


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button