avort

Avort Zero – 7 octombrie, Spania

„Avort Zero” este o mișcare fondată în Spania în anul 2008, după ce Ministrul pentru Egalitate, Bibiana Aido, a anunțat o lege prin care avortul urma să devină gratuit. În acest context un grup de cetățeni au decis să facă tot ce le va sta în putință pentru stoparea fenomenului avortului. Inițiativa a fost susținută de sute de cetățeni care au trimis mesaje și idei referitoare la planul de acțiune al campaniei.

 

 
 

Numele „Dreptul la viață” și imaginea sa, o inimă zâmbind pe fond roșu, este deja o referință pentru societatea și mass-media locală, colaborând și cu alte instituții pentru organizarea manifestațiilor de sprijin pentru dreptul la viață.

 

 

Cu toate că în 2010 „legea Aido” a fost aprobată datorită principiilor ideologice promovate de Guvern, mișcarea continuă să crească și să acționeze în societate. Există zeci de rețele locale răspândite peste tot în Spania și în afara ei, care continuă activitatea de conștientizare și influențare a societății.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

 

Pe 7 octombrie are loc Marșul Internațional pentru Viață în 100 de orașe din 40 de provincii. Lista completă cu toate locurile unde vor avea loc manifestări este disponibilă aici.

 

 

Mai jos sunt enunțate cele 10 motive pentru care oamenii sunt invitați să participe la marș:

 

 

1. Pentru că vreau o lege care să protejeze cu adevărat dreptul la viață și să ofere un sprijin real pentru ca femeile să aibă copii. Nu vreau o altă lege pentru avort, ci o lege pentru îngrijirea vieții umane în stadiul ei cel mai vulnerabil.

 

2. Pentru că avortul este o parte a crizei,  și nu o problemă separată. Nu ieși din criză aruncând în fiecare an 113.000 de ființe umane într-o groapă comună.

 

3. Deoarece reacția spaniolilor față de avortul revine tuturor societăților deschise, cer guvernului meu să fie curajos și să ia o hotărâre istorică pentru protecția drepturilor omului.

 

4. Pentru că sunt parte dintr-o mișcare a cetățenilor, care au convins reprezentanții noștri să vorbească despre avort în programele electorale. Este timpul să le reamintim de angajamentul lor și să le cerem să protejeze dreptul la viață.

 

 

5. Pentru că vreau ca în țara mea să fie pe 7 octombrie un manifest pentru dreptul la viață care să fie auzit în toată lumea. Mulți oameni din diferite țări vin la 7-Octombrie pentru a sprijini societatea spaniolă în momentul decisiv de reformă al Legii avortului.

 

6. Pentru că vreau ca avortul să fie eliminat, așa cum a fost sclavia și așa cum va fi pedeapsa cu moartea. Primul pas este de a abroga Legea Avortului, pentru că este nedreaptă, crudă și neconstituțională.

 

7. Pentru că milioane de oameni din întreaga lume se uită la noi cu speranță: dacă industria avortului în Spania este învinsă, mai devreme sau mai târziu va fi învinsă și în alte țări democratice.

 

8. Pentru că în luna octombrie este Ziua internațională împotriva pedepsei cu moartea și eu sunt împotriva pedepsei cu moartea.

 

9. Deoarece eliminarea avortului eugenic, așa cum a anunțat ministrul justiției, este valoroasă și necesară, dar nu suficientă. Nici un număr de avorturi nu este rezonabil: nici 113.000, nici 200, nici 500, nici 65, nici 1.238. Avort Zero!

 

10. Pentru că e în mâinile mele, și în cele ale tale, să obținem pe 7 octombrie promisiunea guvernului printr-o lege care să protejeze dreptul la viață și să recunoască maternitatea ca pe un bun social. Am semnat deja declarația Avort Zero și pe 7 Octombrie voi ieși în stradă pentru a proclama dreptul la viață.

 


*

 

Manifiesto 
 
Petición Aborto Cero

 

Excelentísimo Sr. Presidente del Gobierno:

 

Ante la preocupante situación del aborto en España, le ruego que considere los siguientes hechos:

 

 1. La ciencia demuestra que desde el momento de la fecundación la mujer se convierte en madre de un nuevo ser vivo humano, con código genético propio, único e irrepetible.
 2. El aborto supone  la muerte cruel y violenta de un ser humano.
 3. El aborto se cobra siempre dos víctimas: el hijo que muere y la madre que lo sufre.
 4. El aborto supone un negocio multimillonario que beneficia a unas pocas personas, que se lucran a costa de la muerte de otros, en la mayor parte de los casos con dinero público.
 5. En España se permite eliminar, entre otros, a aquellos seres humanos que no han alcanzado las 14 semanas de gestación o a los que no cumplen determinados criterios de “calidad”.
 6. La ley actual en España convierte el aborto en un derecho de la mujer
 7. Ante todo lo anterior, le pido que:

 

 •  

  Derogue la ley del aborto y promueva una legislación que proteja la vida desde el momento de su concepción

 • Promueva una ley integral de apoyo a la maternidad
 • Fomente la adopción y cree un plan de adopción nacional ágil y eficaz
 • Haga pedagogía pública contra el aborto, desarrollando para ello un plan integral en todos los ámbitos y muy especialmente en el de la sanidad y la educación
 • No destine fondos públicos a iniciativas que atenten contra la vida humana en cualquiera de sus fases.

 

Con la firma de esta petición me comprometo a trabajar para conseguir el objetivo de ABORTO CERO en España.

 

1

Lista de adhesiones (341): http://abortocero.org/adhesiones/

 

 

*
 
Proiectul de lege privind înființarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia!

Citițaici textul proiectului.

 

Susțineți acest proiect scriindu-le celor care pot lua o poziție publică în această privință.

Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugați să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă ați trecut printr-o situație similară cu cele prezentate până acum și puteți da mărturie despre acest fapt scrieți-ne pe aceeași adresă.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button