avort

Manuela Hărăbor: O minune legată de avort a Sfântului Nectarie

Pe 9 noiembrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Nectarie, cunoscuta actriță Manuela Hărăbor a povestit pe profilul personal de Facebook despre o minune pe care acest sfânt a făcut-o în viața ei:

Am acceptat cu ceva ani în urmă să apar într-un episod al unui serial de televiziune. Rolul unui medic psiholog. Mi-am spus, e ceva decent, nu am niciun motiv să refuz, chiar dacă la acel moment nu citisem scenariul (asta din păcate se întâmplă mai tot timpul, ești intrebat dacă dorești să filmezi, dacă accepți onorariul și îți este prezentat un scurt sinopsis).

Cu o zi înainte de filmare mi-au trimis pe e-mail textul și m-am îngrozit. Era o discuție între doi medici despre o tînără pacientă, victimă a unui viol, adusă în stare de inconștiență la spital. Printre altele, pe două pagini de text, celălalt medic îmi spunea că atunci când tânăra se va trezi, va trebui să aduc în discuție și posibilitatea unui avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am alergat într-un suflet la părintele duhovnic Nectarie spunându-i că pentru nimic în lume, chiar și sub scuza de a fi doar un personaj, eu nu voi susține cauza avortului. Calm, părintele m-a trimis la racla cu moaștele Sfântului Nectarie, spunându-mi să-i cer ajutor și a doua zi să merg liniștită la filmare, căci Sfântul mă va ajuta. Ceea ce am și făcut. M-am rugat cu disperare, cum nu cred să mă fi rugat niciodată până atunci, spunându-i Sfântului Nectarie că primesc orice îmi va da, numai să mă scape din această încercare.

A doua zi s-a întâmplat un lucru cu adevărat miraculos. După ce mi-am îmbrăcat costumul și am trecut pe la machiaj, am ajuns pe platoul de filmare unde s-a făcut o repetiție de text și mișcare în prezența regizorului secund. La final ni s-a spus că îndată ce se va pune lumina vom fi chemați pentru filmare și a dat să plece.

A făcut câțiva pași și brusc s-a întors spre mine spunându-mi că este ceva nenatural în dialog. „Sunteți amândoi medici, nu o cunoașteți pe fata asta, nu mi se pare normal ca din prima clipă voi să vorbiți deja despre un posibil avort. Ai ceva împotrivă să renunți la paginile de text în care se vorbește despre asta?” Sfântul Nectarie îmi ascultase rugăciunile, era acolo și îi trimisese gândul cel bun regizorului. 

Bucură-te Sfinte Nectarie, mare făcătorule de minuni!


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button