avortreligie

Un ierarh ortodox american se roagă în fața unei clinici de avort din New York

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbăta trecută, Arhiepiscopul Michael de New York și New Jersey (Biserica Ortodoxă a Americii – OCA) s-a rugat în fața unei clinici de avort a rețelei Planned Parenthood din Brooklyn, New York, alături de voluntarii organizației pro-viață Orthodox Christians for Life (Creștini Ortodocși pentru Viață).

Voluntarii aveau cu ei Icoana Izvorului Tămăduirii, în care apar Maica Domnului și Pruncul Sfânt, și o pancartă prin care le anunțau pe femeile cu programare la avort că organizația lor le oferă sprijin necondiționat.

Poliția i-a anunțat că nu au voie să se apropie la mai mult de 7,6 metri de clinica de avort, astfel că aceștia s-au rugat peste drum de clinică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ierarhul a ținut și un scurt cuvânt, în care a afirmat că numărul de avorturi a scăzut în SUA, dar sute de mii de copii încă își pierd viața înainte de a se naște în această țară.

Statul New York conduce la nivel federal din punct de vedere al ratei avortului, plasându-se pe locul doi după Washington, DC, Capitala SUA.

Arhiepiscopul Michael a subliniat că orașul New York este singura municipalitate din SUA care decontează servicii de avort din banii contribuabililor.

El a adăugat că este încurajator faptul că i s-au alăturat în rugăciune voluntari tineri. El a spus că tânăra generație este pro-viață.

Trecătorii s-au solidarizat cu ei, inclusiv oferindu-le o donație.

În ianuarie, organizația Orthodox Christians for Life s-a rugat și în fața clinicii Planned Parenthood din districtul newyorkez Manhattan.

Organizația invită la rugăciune pentru viață și implicare pentru a sprijini femeile să-și nască copiii.

Biserica Ortodoxă a Americii (OCA) participă anual la Marșul pentru viață și a publicat textul unei slujbe pentru victimele avortului și pentru cei implicați în sprijinirea femeilor în criză de sarcină.


Slujba în română aici; în engleză aici.


De curând, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA (ACOB-US) a transmis la începutul lunii februarie un comunicat adresat femeilor în criză de sarcină, în care afirmau: „Încurajăm orice femeie care are nevoie de adăpost sau sprijin să ia legătura cu [organizația] Zoe For Life! Sunteți în atenția noastră părintească și suntem gata să vă ajutăm”.

Mitropolitul Tihon: Să oferim soluții de ieșire din criză tinerelor mame. Ele caută de fapt alternative. Să fim noi cei care le oferă / Marșul pentru viață 2021 online al ortodocșilor americani

Episcopii Ortodocși Canonici din SUA către femeile în criză de sarcină: „Suntem gata să vă ajutăm”

Ortodocșii americani au organizat un Marș pentru viață online și au scris o slujbă pentru victimele avortului

Pastorala Mitropolitului Tihon la Duminica pentru Sfințenia Vieții în Biserica Ortodoxă a Americii (OCA) / 24 ianuarie 2021


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button