criza de sarcină

Andrea Trudden, Heartbeat International: Sper să ajungem să îmbrățișăm cu toții o cultură a vieții

de Teodora Diana Paul, Facebook   

      

Teodora Diana Paul, voluntar pro-viață, a realizat un interviu Andrea Trudden (foto, dreapta sus), Vicepreședinte de Comunicare și Marketing la Heartbeat International, cea mai extinsă rețea de centre de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.


Andrea Trudden și-a început drumul pro-viață de la o simplă dezbatere în liceu. De atunci au trecut 20 de ani, iar acum Andrea este Vicepreședinte de Comunicare și Marketing la Heartbeat International, organizația din SUA care sprijină peste 3000 de centre pentru femei însărcintate și femei în criză de sarcină din toată lumea.

Este una dintre vocile cele mai entuziaste ale Heartbeat. În spatele acestei povești de succes se află modul ei de raportare la viață – unul în care lucrarea lui Dumenzeu și lucrarea omului se întrepătrund, din dragoste de aproapele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Spuneți-mi despre povestea dumneavoastră, ați fost întotdeauna pro-viață?

Andrea Trudden: Am crescut într-o familie foarte credincioasă, iubitoare și știu că primul moment în care am întâlnit problema avortului a fost în liceu. Aveam un curs despre evenimentele curente și un coleg a uitat să-și facă tema și a zis că va iniția, în schimb, o dezbatere. Cele două tabere au fsot pro-viață și pro-alegere. Asta se întâmpla în 1999-2000, aveam 17-18 ani. A fost interesant pentru mine să descopăr pasiunea pro-viață pe care o aveam, despre care nu știam că era în interiorul meu. Pentru mine era atât de logic și aveam impresia că e clar pentru toți – un copil nenăscut este o viață, noi nu luăm vieți, de aceea avortul nu trebuia făcut.

Activitatea la Heartbeat a fost o vocație, o chemare?

Andrea Trudden: Avem o vorbă: „Dumnezeu nu îi cheamă pe cei echipați ci El îi echipează pe cei chemați”. Adică pe cei ce răspund chemării Lui. Așadar, în perioada studiilor în jurnalism și comunicare, am lucrat la un post de radio pentru câțiva ani și am scris și am editat pentru un ziar. Dar mi-am dat seama că voiam să fac ceva mai mult, ceva de care să-mi pese cu adevărat. După ce am absolvit colegiul, mi-am căutat de lucru pe internet și așa am dat de organizații pro-viață. Am început să lucrez acolo imediat, inițial ca asistent executiv, apoi pe postul de coordonator de evenimente. Sunt o persoană care învață constant și de aceea iubesc mult să găsesc noi căi de a rezolva problemele. Avem o conducere grozavă și colegi minunați care încurajează constant progresul. Heartbeat International s-a înființat în 1971, are mai mult de 50 de ani, dar suntem în continuă creștere și inovație.

Când ați intrat în organizația Heartbeat, v-ați gândit că va avea o creștere atât de amplă?

Andrea Trudden: Nu știu dacă am avut așteptări așa de mari la acea vreme, dar am fost foarte uimită de creșterea pe care a avut-o. Îmi amintesc de faptul că atunci când s-a ajuns la 1000 de centre afiliate a fost o sărbătoare, era înainte de 2008. Prin 2015 am ajuns la 2000 de centre afiliate.  Iar acum, gândindu-mă că suntem peste 3000 și continuăm să creștem, mă simt foarte entuziasmată. Și serviciile pe care le oferim s-au extins; de pildă, când am început să lucrez acolo, multe centre începeau să înființeze și clinici medicale, dar acum au ajuns să ofere și cursuri de parenting și să aibă unități mobile care se deplasează peste tot în comunități pentru a cunoaște femeile în locurile în care trăiesc. Este o bucurie să vezi toată această dezvoltare și cum ea continuă!

Ce sfat ați da celor care vor să-și dedice viață muncii în aceste centre și ce sfat ați da celor care vor să lucreze pe o perioada limitată?

Andrea Trudden: În cadrul Heartbeat Internațional, avem ceva ce se numește „Clubul Bumerang”: pleci, dar te poți reîntoarce. Este vorba despre un grup de persoane – eu sunt una dintre ele – care au lucrat acolo pentru câțiva ani, după care au plecat din diferite motive – în cazul meu, am stat acasă cu copiii. Chiar și când eram cu cei mici am păstrat legătura cu Heartbeat prin proiecte freelance și am contribuit la organizarea unor evenimente. Dacă ai această pasiune, nu cred că te poți îndepărta. În cazul meu, când copiii au crescut, a apărut un post vacant potrivit profesiei mele, mi-am trimis candidatura și m-au angajat din nou! Când ai o pasiune atât de mare, o chemare, Dumnezeu găsește moduri pentru a te ține implicat în ea, chiar dacă îți dai seama sau nu. Deseori, noi ne facem planuri, dar El are planuri și mai mari cu noi. Dacă te oprești și te uiți în urmă la toate etapele, îți dai seama că Dumnezeu te-a pregătit pentru acest lucru; este ceva copleșitor. Așadar, cred că cel mai mare sfat ar fi să nu te limitezi; permite-I lui Dumnezeu să te folosească!

Aveți trei copii. Cum vede familia implicarea dumneavoastră în această muncă?

Andrea Trudden: Mi-am întâlnit soțul când aveam 19 ani și lucrăm deja la Heartbeat. Când ne-am căsătorit, i-am invitat pe toți colegii de la Heartbeat la nuntă, așa că soțul meu știa în ce intră și m-a susținut în mod incredibil. De multe ori spunea că pentru mine nu e o muncă, ci un hobby.

Și copiii înțeleg bine ceea ce fac. Aceasta îi ajută să fie pe deplin înțelegători și iubesc să vină să mă ajute la diverse evenimente. Fiica cea mare se simte chemată să ajute această mișcare, la fel și fiica cea mică.

Ce a însemnat pentru dumneavoastră Summit-ul European Heartbeat organizat în România?

Andrea Trudden: Posibilitatea de a participa la o conferință internațională a fost un moment de bucurie deoarece înseamnă să intru într-o cultură diferită, să înțeleg provocările ei și cum pot să ajut. În plus, a fost pentru prima dată când am fost trainer internațional și în România m-a încurajat energia oamenilor din domeniul pro-viață de aici. Le-am pus multe întrebări pentru a vedea care este din perspectiva lor asupra implicării pro-viață. Răspunsurile lor despre greutățile pe care trebuie să le depășească și despre speranțele pe care le au m-au mișcat, pentru că în ele se simte pasiunea pe care o revarsă în ceea ce fac. Am văzut că fiecare dintre aceste persoane este hotărâtă, are un suflet bun și vrea să ajute – iar asta îmi și mie dă putere!

Care sunt speranțele dumneavoastră pentru viitor în această lucrare pro-viață?

Andrea Trudden: Speranța mea este să ajungem să îmbrățișăm cu toții o cultură a vieții. În cele din urmă, acesta este scopul: să vedem valoarea infinită din fiecare viață. Personal, sper să putem educa femeile și bărbații în privința aceasta și să fie entuziasmați să aibă o familie, copii – toate aceste lucruri ne pot îmbogăți mult viața. Știu că este o viziune foarte înaltă, dar e una care ar avea cu adevărat impact asupra lumii pentru că ar alunga multă tristețe și multe greutăți.


Vezi mai multe postări din seria #vinereapentruviață pe pagina de Facebook a Agenției de știri Basilica, agenție care își propune să difuzeze Binele de știut.


Liderii celei mai vaste rețele globale de sprijin în criza de sarcină sunt la București. Mesajul Patriarhului

VIDEO: Bucureștiul a găzduit ediția din 2022 a evenimentului Pregnancy Help Leaders Summit



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button