avortcriza de sarcină

Cântăreața Tamika Scott dezvăluie că a fost presată să facă avort de managerii trupei de R&B Xcape

AlexandraNadane.ro, 2 decembrie 2017 – Cântăreața Tamika Scott, din formația Xcape, a dezvăluit recent că a fost presată să-și avorteze copilul când se afla la apogeul carierei.

Ca membră într-o formație feminină de R&B din anii 1990, formată numai din femei, Scott a rămas însărcinată în cea mai rea perioadă posibilă pentru trupă, a dezvăluit ea la Bravo TV. Scott a povestit că echipa managerială a văzut copilul ei nenăscut ca pe un obstacol în calea succesului.

La ediția din 13 noiembrie 2017 a show-ului Watch What Happens Live al lui Andy Cohen, ea a declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mi-au dat ultimatum să părăsesc formația, sau să fac un avort.

Scott a spus despre colegele sale că au fost „furioase” când le-a dat vestea despre sarcină. Dar sora ei, LaTocha Scott, a apărat-o pe Tamika și a amenințat că va părăsi formația dacă managerii continuă să o preseze să-și avorteze copilul.

Scott a ales viața pentru copilul ei nenăscut, o fetiță pe care a numit-o Ocean.

Tamika Scott spune acum:

„Am făcut o alegere, nu m-am lepădat de ceea ce cred și Dumnezeu m-a binecuvântat.

Mai multe detalii din știre:
În ciuda presiunilor din partea echipei manageriale, Tamika a reușit să depășească toate obstacolele și și-a continuat cariera. „Ba chiar le întrec la dans”, a glumit Tamika despre colegele de trupă.

Kandi Burruss, colegă de trupă cu Tamika, crede că în anii 1990 era altfel pentru trupele de fete. Managerii din industria muzicală se panicau și le presau dacă rămâneau însărcinate:
„Azi imediat lumea remarcă dacă ți-a crescut burtica și se entuziasmează, dar în anii 1990 era altfel”, a spus Kandi.”

Tamika Scott a demonstrat că avortul nu reprezintă „o alegere” sau „o libertate”, așa cum pretinde industria avortului că ar fi. Un studiu american arată că 64% din femeile care făc avort au fost presate să facă această alegere. În unele cazuri, presiunea se trasnformăîn violență împotriva mamei și a copilului nenăscut.

Directorul Institutului Elliot, David Reardon, co-autorul studiului realizat de Monitorul Medical Science a spus: „În multe dintre cazurile documentate pe tema avortului forțat în America, poliția, și martorii au afirmat că actele de violență și crimă au avut loc după ce femeia a refuzat avortul sau pentru că atacatorul nu își dorea sarcina.”

Reardon explică: „Chiar dacă o femeie nu este amenințată fizic, adesea ea se confruntă cu presiune psihologică intensă, abandon, lipsă de sprijin, sau șantaj emoțional dacă nu avortează. În timp ce avortul este adesea descris ca fiind o alegere, femeile care au trecut prin asta, spun o altă poveste”.

Numeroase studii au corelat violența domestică cu avortul. Unele femei au fost forțate sau presate de către parteneri să facă avort, pe când altele au crezut că avortul le va ajuta să scape de abuz.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button