criza de sarcină

De teama soțului, care nu-și dorea copilul, o femeie și-a abandonat fetița nou-născută în scara blocului

de Redacția Stiripentruviata.ro

Locatarii unui bloc din Râmnicu Vâlcea au găsit în scara blocului o fetiță abandonată, în vârstă de câteva zile. Bebelușa nu suferise nicio vătămare corporală și fusese foarte bine îngrijită. Luni, la câteva zile după eveniment, o fostă profesoară în vârstă de 35 de ani a mers la poliție pentru a anunța că ea abandonase copilul.

Femeia mai avea doi copii cu soțul violent, iar acesta nu-și mai dorea al treilea copil. De frică, femeia a născut în mașină, unde a și ținut și îngrijit copilul timp de câteva zile, până când și-a dat seama că situația nu mai poate continua și a abandonat fetița la căldură, în scara unui bloc. I-a fost teamă să ducă copilul acasă.

Anchetatorii cer o expertiză psihiatrică, pentru că femeia nu era deloc coerentă și părea a suferi de depresie. Copilul se află în acest moment la Maternitatea Vâlcea și cel mai probabil va fi preluat de DGASPC Vâlcea până la finalizarea anchetei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este un caz clasic de criză de sarcină în care bărbatul presează femeia să recurgă la avort pentru a face să dispară un copil pe care el nu și-l dorește.

În alte țări, diverse organizații și maternități au instalat pentru astfel de cazuri „cutii pentru bebeluși” („baby box”). Dispozitivele sunt realizate în zidurile exterioare ale spitalelor, dar pot fi și în stațiile de pompieri ori biserici în care există permanent cineva în interior. După ce un copil este lăsat în ele, în câteva minute dispozitivul culisează în interior, iar o alarmă anunță personalul medical.

Leagănele vieții: Baby box, o soluție salvatoare de viață pentru copiii și mamele în dificultate

„Fereastra veții”: În Bucovina de Nord funcționează o „cutie pentru bebeluși” abandonați


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button