avortMarşul pentru Viaţăopinii

Conștientizarea avortului ca o crimă evitabilă face ca președintele SUA să participe la Marșul pentru viață 2020 de la Washington, DC

de Redacția Stiripentruviata.ro

În SUA avortul este permis din orice motiv și până în ultima săptămână de sarcină, iar promovarea extremă a acestei realități ca drept al femeii (de către Partidul Democrat) s-a transformat în falie de clivaj politic. Conștientizarea avortului ca o crimă evitabilă face ca însuși președintele SUA (susținut de Partidul Republican) să participe la Marșul pentru viață 2020 de la Washington, DC. Gabriel Popa comentează pe Facebook decizia de a participa la marș anunțată de Președintele Trump.


„Se pare că este oficial: Donald Trump va participa la Marșul pentru Viață, în Washington DC, vinerea aceasta. Este pentru prima oară în istorie când un președinte al Statelor Unite se alătură Marșului pentru Viață.

Acest anunț vine în contextul în care un sondaj de anul acesta arată că majoritatea americanilor (65%) ar vota pentru un candidat care ar impune măsuri restrictive pentru avort. În care unele state „progresiste”, precum New Yorkul, au ajuns să legalizeze avortul până la naștere, fără nici o restricție. Și chiar să „celebreze” cu luminițe și urale acest act barbar. În care democrații s-au opus iar și iar în Senat unor acte legislative care ar fi protejat copiii care supraviețuiesc avorturilor. În condițiile în care peste un milion de copii au fost avortați anul trecut în Statele Unite, și peste 61 de milioane de copii au fost uciși după legalizarea avortului în 1973. Iar la nivel mondial, peste un miliard și jumătate de copii au fost avortați doar din 1980 până astăzi. Că ne place sau nu, avem de-a face cu un genocid oribil, iar avortul este principala cauză a morții pe planetă, ucigând mai mulți oameni decât toate bolile cunoscute, fumatul, alcoolul și drogurile la un loc.

„Nu vom înceta niciodată să apărăm viețile copiilor nevinovați”, a declarat Donald Trump. Și într-adevăr discuția despre avort se reduce la o singură întrebare: poate să fie în vreun fel acceptabil moral să iei viața unui copil nevinovat?”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button