dizabilităţiUncategorized

Mama a refuzat să avorteze un copil cu dizabilități. S-a născut cu trei picioare, dar astăzi este bine datorită medicilor

Foarte multe femei din întreaga lume refuză să avorteze copiii identificați cu dizabilități, fiind conștiente că viața pruncilor lor este valoroasă.

Este și cazul unui copil din Rusia care s-a născut cu trei picioare după ce mama a refuzat să avorteze. Copilul de un an și două luni se recuperează bine. A trecut prin mai multe operații la un spital din Moscova, iar doctorii spun că va avea o viață normală.

Doctorii au descoperit anomaliile din timpul sarcinii și au recomandat avortul, însă mama a refuzat. Copilul s-a născut în iulie 2018 cu trei picioare, două seturi de organe genitale și fără anus.

Potrivit LifeNews, specialiștii spun că ar fi fost vorba de gemeni, dintre care unul nu s-a dezvoltat complet. Piciorul din mijloc ar fi avut două călcâie, au explicat medicii care l-au tratat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Discriminarea împotriva persoanelor cu dizabilități este condamnată la scară largă atunci când este vorba de cei născuți. Atunci când un copil nenăscut este diagnosticat cu diferite dizabilități situația este adesea invers. Avortul este prezentat ca o soluție, chiar încurajat, iar părinții sunt aspru judecați dacă aleg să dea viață copilului.

Fiecare copil, născut și nenăscut, indiferent de nevoile sale speciale, este o ființă umană valoroasă care merită șansa la viață.

Sursa: LifeNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button