miracolul vieţii

Un doctor asistă la nașterea unui bebeluș în sacul amniotic

silas

LifeNews, 20 februarie 2015

Fotografia extraordinară a unui bebeluș născut în sacul amniotic oferă o imagine rară și fenomenală despre viața din pântecele mamei înainte de naștere. De asemenea, fotografiile confirmă trăsăturile umane ale copiilor nenăscuți, care în unele țări precum Statele Unite și Canada, sunt avortați legal în ultimele stadii de sarcină.

Niște doctori de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, California, au asistat la nașterea prin cezariană, cu trei luni înainte de termen a bebelușului Silas Phillips. Este un eveniment excepțional deoarece fătul s-a născut în sacul amniotic, care nu s-a rupt odată cu nașterea. Doctorul William Binder a declarat către CBS News în Los Angeles că nu va uita niciodată această naștere unică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Capul, fața și brațele lui Silas sunt complet vizibile.

silas3

“A fost un moment în care – deși sună ca un clișeu – am rămas cu respirația întretăiată. Am simțit o clipă cu totul deosebită”, a spus doctorul neonatolog. “A fost într-adevăr un moment care va rămâne în memoria mea pentru un timp îndelungat.”

Silas are acum 10 săptămâni și progresează atât de bine încât e posibil să meargă acasă în următoarea lună:

Capul, trunchiul cu mâinile și picioarele lui Silas sunt vizibile.

Doctorul Binder a făcut fotografii în timp ce bebelușul se afla încă în sacul amniotic. Până când sacul s-a rupt, Silas a primit oxigen prin placentă.

“A fost ca un moment cu efect întârziat, dar în mod real am avut nevoie de o pauză scurtă aproximativ de 10 secunde pentru a putea merge mai departe, deoarece în același timp, ne doream să scoatem bebelușul din sacul amniotic și să îl ajutăm să înceapă să respire”, a declarat Doctorul Binder.

Nașterea unui bebeluș în sacul amniotic intact este cunoscută sub denumirea de naștere în membrană. Se spune că acest tip de naștere survine aproximativ o dată la 80 000 de nașteri.

silas2

Mama bebelușului, Chelsea Phillips, a aflat pentru prima oară despre nașterea neobișnuită a fiului său când mama ei i-a arătat fotografia făcută de doctorul Binder. “A fost, cu siguranță, ca într-un film în care se puteau distinge cu claritate capul și părul bebelușului. Fătul s-a aflat într-o poziție în care brațele precum și picioarele îi erau încolăcite” a declarat ea către CBS. “A fost într-adevăr ceva deosebit de văzut”.

 

Traducere: Ilie Alina

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button