miracolul vieţii

Povestea nașterii miraculoase a gemenelor Lily și Darcy: Li s-a dat doar 5 % șanșe de supraviețuire, dar mama lor a refuzat avortul

twinsintutusre
Fetițele gemene și-au serbat ziua de naștere fiind îmbrăcate în rochiile lor preferate , cele albastre de balerină.

de Dave Andrusko, 5 septembrie, 2015, NationalRightToLifeNews.org

Lily și Darcy Ellis, cele două fetițe au trebuit să parcurgă un drum lung și anevoios. Acum doi ani, doctorii au sfătuit-o pe Rachel, mama lor, să avorteze. Un an mai târziu, fetițele au apărut în serialul Casualty la BBC. Potrivit publicației britanice The Mirror, astăzi, cele două „fetițe gemene inseparabile sunt sănătoase tun și le place la nebunie să sară pe o trambulină în grădina îmbrăcate în fuste asortate″.

În 2013, Rachel a avut parte de un diagnostic surprinzător. La 18 săptămâni, gemenele ei sufereau de STFF*, un sindrom extrem de rar și cu potențial letal, care se întâlnește doar la gemenii identici. În acest caz, unul din gemeni numit acceptor preia prea mult sânge de la celălalt – adică de la „geamănul donor″. Drept urmare, creșterea acestuia din urmă poate fi oprită sau chiar poate muri.

„Placenta comună prezintă vase de sânge anormale, care leagă cordonul ombilical și sistemele circulatoare ale gemenilor″, potrivit Fundației Twin to Twin Transfusion. „Însă placenta comună mai poate fi împărțită în mod inegal de către gemeni, iar unul din gemeni poate avea o parte prea mică pentru a da necesarul de nutrienți sau pentru a crește în mod firesc sau chiar a supraviețui.″

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În postare sa pentru Friday Magazine, Rachel a spus că doctorii le-au dat gemenelor o șansă de supraviețuire de doar 5 %. Prima opțiune dată de medici a fost ca Rachel să avorteze, însă ea a refuzat.

Rachel a scris: „Nu a trebuit să mai aud despre subiect. Știam că avortul ne este o opțiune pentru mine″.

Potrivit revistei The Mirror, Rachel a trecut prin procedura ablațiunii selective prin laser. A trecut prin operația radicală la St Michael’s Hospital din Bristol, la unitatea de îngrijire a nou născuților și acolo a putut urmări întreaga procedură pe un ecran deoarece i se făcuse doar un anestezic local.

Doctorii i-au insertat în uter o cameră și un laser cu fibră optică printr-un endoscop mic, folosind endoscopul pentru a izola unele dintre vasele sangvine comune pentru a se asigura că fetele primeau o doză egală de sânge.

Aflată sub anestezie locală, Rachel a putut urmări întreaga procedură desfășurându-se pe un ecran video. Rachel își amintește: „La început nu am putut vedea nimic, dar apoi Stephen, logodnicul meu, a spus: Ia te uită! Uită-te acolo!. Camera se mișca în sus în spatele uneia din gemene și i-am putut vedea mânuța încleștată pe ecran. Asta-i incredibil!, am zis eu absolut surprinsă.”

Chiar a doua zi, lui Rachel i s–a rupt apa. Ea spune despre întâmplare: „Eram convinsă că asta era sfârșitul, că le pierdusem pe gemene. Eram deja gravidă în 19 săptămâni. Cum puteau supraviețui dacă se nășteau așa devreme?″

Însă, după ce-au ajuns la spital, au aflat că Rachel nu le pierduse pe gemene,iar o ecografie mai detaliată a arătat cum placentele gemenelor se închiseseră și se umpluseră de lichid amniotic din nou – un lucru pe care tehnicianul de la ecografie l-a numit drept „incredibil de rar″.

La 34 de săptămâni, când una din gemene a început să manifeste probleme de creștere, doctorii au recomandat o cezariană. Lily și Darcy s-au născut cu doar 2kg și 300 de grame.

Rachel a scris pentru Friday Magazine: „Erau perfecte. Micile mele minuni″.

În timp ce revista The Mirror în cadrul serialului BBC Casualty descria înfățișarea gemenelor, directorul serialului i-a spus lui Rachel că gemenele erau „cei mai frumoși copii cu care am avut de-a face în această meserie″.

La doi ani după nașterea lor miraculoasă, gemenele sunt o sursă de energie. Rachel, acum în vârstă de 29 de ani, le-a spus celor de la Wales One: „Sunt pur și simplu minunate și ambele cresc atât de repede. Sunt așa de apropiate, le-am surprins ieri cum se hrăneau una pe alta – a fost așa drăguț. Oriunde se duce una, merge și alta, e minunat să le vezi împreună, să vezi că sunt așa apropiate.″

*Sindromul de transfuzie feto-fetală sau sindromul transfuzat-transfuzator = rezultatul unei transfuzii sangvine intrauterine de la un făt la celălalt, sursa http://www.mymed.ro/sindromul-transfuzor-transfuzat.html

Traducere: Flavia-Maria Hemcinschi

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Si eu am avut doua gemenute minuni nu altaalta insa din pacate una din ele a decedat si Alta mi-e farte bolnavioara. Toata sarcina a fost bine insa la nastere……. si mi-au spus ca a fost problema ci twin to twin transfusion. Am nascut la spitalul Newham din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button