sarcinăvalorile familiei

THIS IS AFRICA | Solidaritate națională în jurul unei femei care a născut nouă copii

de Redacția Stiripentruviata.ro

Deși aștepta septupleți, adică să nască șapte copii, când i-a venit sorocul, o femeie din Mali, Africa, a născut nouă copii. Evenimentul a avut loc marți la o clinică privată din Maroc la care a fost transferată de Ministerul Sănătății din Mali.

Oficialii au transferat-o când și-au dat seama că are nevoie de îngrijiri speciale, sarcina prezentând riscuri.

Halima Cisse, care mai are o fetiță acasă, are 25 de ani și a născut cei nouă copii prin cezariană la 30 de săptămâni de sarcină, după cinci săptămâni de monitorizare în clinică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cele cinci fetițe și patru băieței născuți marți cântăresc fiecare între 0,5 și 1 kilogram și se află în stare stabilă. 30 de specialiști îi îngrijesc pentru a-i ajuta să se dezvolte în continuare. Deși mama a avut nevoie de o transufzie de sânge, acum și ea este în stare stabilă.

Familia femeii a rămas acasă în Mali, unde oficialii l-au sunat pe soț și l-au felicitat. 

„Toți m-au sunat! Toată lumea! Autoritățile din Mali și-au exprimat bucuria. Le mulțumesc… Până și președintele m-a sunat”, a declarat soțul, Adjudant Kader Arby.

Ministerul Sănătății din Mali a publicat pe Facebook a imagine cu copilașii aflați în incubator (foto sus).

Nașterea ar putea intra în Cartea Recordurilor. Specialiștii au declarat că femeia ar fi putut să-și piardă uterul sau chiar viața, iar sarcina a prezentat riscuri de dezvoltare pentru copii. Un profesor britanic a declarat că riscul ca acești copii să dezvolte paralizie cerebrală este uriaș.

Din păcate, cu tot progresul științei, în America și Europa, mamelor care sunt în situație de sarcină multiplă li se propune de obicei „reducerea numărului” embrionilor, adică avortarea câtorva pentru a îmbunătăți șansele celorlalți, scrie Live Action.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button