avort

VIDEO. Voci africane către Președintele Biden: „Nu vrem finanțare pentru avort, nu este prioritatea noastră”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Organizația Culture of Life Africa a realizat un videoclip intitulat „Mesaj către Președintele Biden: Vocile unite ale Africii”, prin care femei, bărbați și tineri de pe tot continentul îi transmit noului președinte american dezacordul lor cu privire la anularea Politicii Mexico City, instituită de Donald Trump.

Aceasta prevedea ca organizațiile care promovau avortul ca metodă contraceptivă să nu primească finanțare din banii publici ai poporului american.

Obianuju Ekeocha, Președinta organizației Culture Of Life Africa, explică în film că Politica Mexico City nu a afectat în realitate decât organizațiile mari și care au ținut neapărat să continue să ofere servicii de avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceștia sunt „giganții avortului”, prezenți la nivel global, spune Obianuju Ekeocha.

Ea le enumeră: „International Planned Parenthood Federation, organizație fondată de o eugenistă și rasistă notorie, Margaret Sanger, Marie Stopes International, fondată de eugenista și rasista de origine scoțiană Marie Stopes, organizația DKT International, înființată de principalul jucător din industria pornografiei, Phil Harvey”.

„Acestea au fost organizațiile afectate de tăierea finanțării publice americane”, explică ea.

„Banii plătitorilor americani de taxe care vor curge din nou pentru finanțarea avortului în afara granițelor SUA vor ajunge în buzunarele acestor organizații-gigant”, subliniază președinta Culture Of Life Africa.

„Mandatate astfel, cu finanțare de la unul dintre cele mai puternice și bogate guverne din lume, aceste organizații vor merge în țările în curs de dezvoltare – în țările sărace –, unde vor promova avortul și chiar vor furniza aceste servicii. Aceasta înseamnă eliminarea poporului meu. Aceasta înseamnă moartea și uciderea celor mai nevinovați, a copiilor africani nenăscuți”, a mai spus ea.

Mesaje ale africanilor:

Ujunwa, lector universitar: „Facem un apel la Joe Biden: Vă rugăm să nu sponsorizați avortul în Africa.”

Matthew, lucrător operațional: „Toți avem dreptul la viață. Sunt împotriva finanțării avortului în Africa.”

Timeyin, editor online: „Ce ar fi fost dacă nu ați fi avut șansa de a trăi? Ce ar fi fost ca eu să fi fost avortată? Nu aș fi fost aici să filmez această mărturie. Sunt împotriva avortului în Africa.”

Benson, regizor: „Viață sau moarte? Aleg viața. Mă cheamă Benson și sunt regizor. Mă opun finanțării avortului în Africa.”

Uchechi, cursanta unei școli de asistenți medicali: „Un mesaj către guvernul american: nu vrem nici un fel de finanțare pentru avort, nu ne interesează, nu este prioritatea noastră.”

Ursula, medic: „Nu vreau ca Statele Unite ale Americii, prin actuala Administrație, să finanțeze avortul în Africa. Nu am avut niciodată nevoie de avort și nu îl vrem. ”

Amarachi, studentă: „Nu vrem avort în Nigeria și nu vrem avort în Africa. Nu vrem ca guvenrul american să finanțeze avortul în Africa.”

Marion Lisa, avocată: „Acesta este un apel către guvernul SUA: să nu finanțeze avortul în statele africane, în principal deoarece comunitatea africană are ala bază următoarele principii: sfințenia vieții, demnitate egală pentru toți, protecție pentru cei slabi și vulnerabili. Din moment ce dreptul la viață este inerent ființei umane, cred că se aplică și copilului nenăscut. Toată această energie ar trebui îndreptată către alte sectoare care au nevoie de dezvoltare în Africa. Așa că protejați copilul nenăscut!”

Ellen, studentă: „În cultura mea, sprijinim viața de la început și până la sfârșit. Mă opun avortului, pentru că el înseamnă uciderea de copii nevinovați în pântecele mamelor. Și mă opun și finanțării avortului în Africa de către o țară străină. Așa că vă rog să opriți finanțarea avortului. Mulțumesc”.

Chisom, project manager: „Sunt africană și femeie. Nu cred în curmarea vieților, distrugere, ucidere. Nu avem nevoie de avort. De ce are nevoie țara mea de finanțarea și prioritizarea avortului? Sunt aici să fac un apel către dumneavoastră, să vă spun că nu vrem aceasta, e un lucru la care ne împotrivim, fiindcă nu credem în el”.

8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Pastorii de culoare cer îndepărtarea bustului lui Margaret Sanger de la Muzeul Smithonian, pe motive de rasism


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button