familievalorile familieiviaţa de familie

SUA. O fetiță de patru ani și-a salvat mama, sunând la ambulanță. Lucrătorii de la Urgențe au felicitat-o

de Redacția Stiripentruviata.ro

Ce știe să facă un copil? Suntem tentați să le vorbim copilăros și să-i tratăm ca pe niște boțuri de om dependente de noi. Dar iată că pot face și treburi de oameni mari. Isla Glaser, o fetiță de patru ani din statul american New Jersey, a devenit eroină locală după ce și-a salvat mama sunând la numărul pentru urgențe, informează Fox News. Și nu numai că a sunat, dar a reușit să le și deschidă ușa medicilor de la ambulanță, deși nu ajungea până la încuietoare! Între timp, și-a liniștit și frații mai mici, doi frați gemeni în vârstă de un an și o surioară de doi ani.

Pe 6 decembrie 2019, pe la ora opt dimineața, Isla era acasă cu mama și ce trei frățiori, când mama, Haley, și-a pierdut cunoștința.

Isla a luat telefonul, a format 911, numărul de urgențe din SUA, și i-a spus operatoarei: „Mami a căzut. Nu poate vorbi”. Aceasta a întrebat-o dacă mami doarme sau are ochii deschiși și dacă o poate trezi. Fetița le-a mai dat detalii operatorilor de la Urgențe. Le-a spus că mama avea febră înainte să leșine. Le-a mai spus că ea era singură cu frățiorii, iar operatoarea a ascultat emoționată cum fetița  încerca să-i liniștească pe aceștia.

„Rămâi la telefon, te anunț când ajung medicii și polițiștii”, i-a spus operatoarea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când au ajuns la ușă, aceștia au învățat-o pe fetiță să ia un scaun și să se urce pe el pentru a ajunge la încuietoarea apartamentului. Așa au reușit să-i acorde mamei primul ajutor și să o ducă la spital. Între timp, Isla continua să-și liniștească frățiorii, spunându-le că va fi bine, povestește un polițist prezent la fața locului după apelul fetiței. Mama a fost internată patru zile în spital, apoi a ieșit sănătoasă.

După aceasta, operatorii de la serviciul de urgențe și polițiștii implicați și-au dorit să o cunoască pe fetiță și să o felicite personal. „Vrem să o felicităm pentru că a făcut un lucru extraordinar sunând la Urgențe. Ne bucurăm că mijloacele de informare în masă au celebrat-o ca pe o mică eroină pe această mică extraordinară domnișoară!”, au scris polițiștii locali pe Facebook.

Într-adevăr, poate că mass-media ar trebui să promoveze mai susținut asemenea știri pozitive.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button