libertate de conștiință

Sute de membri ai Studenți pentru Viață din SUA au înfrunta gerul pentru a cere socoteală senatorilor care au blocat legea care interzice infanticidul

Sute de membri ai Studenți pentru Viață din SUA au organizat pe 5 și 6 martie acțiuni de protest împotriva respingerii de către Senatul SUA a legii care ar interzice infanticidul (lăsarea să moară a copiilor născuți vii în urma avortului). Studenții au pichetat birourile senatoriale ale mai multor democrați care au votat împotriva legii. Printre cei vizați s-au numărat și candidații la alegerile prezidențiale din 2021, senatorii Amy Klobuchar, Kamala Harris și Cory Booker. Tinerii curajoși au înfruntat temperaturi sub zero grade pentru a cere socoteală politicienilor pentru votul lor, cărora le-au reamintit că majoritatea americanilor sunt împotriva infanticidului.

Republicanii nu au reușit săptămâna trecută să treacă în Senat legea care ar proteja copiii supraviețuitori în urma avortului. „Legea de protecție a supraviețuitorilor născuți în urma avortului”, introdusă de Ben Sasse, senator de Nebraska, avea nevoie de 60 de voturi pentru a fi adoptată (3/5 din 100 de senatori, deoarece este lege organică). Pentru, s-au pronunțat 53 de senatori, iar împotrivă, 44. Din cei 53 de republicani, 3 s-au abținut de la vot. Dintre democrați, 3 senatori au votat legea, restul de 42, împreună cu cei doi independenți, au votat împotrivă. Toți cei 7 senatori democrați care și-au anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 2021 au votat contra legii.

Legea respinsă stipulează că „dacă avortul se soldează cu nașterea unui copil, acesta este declarat persoană cu toate drepturile și beneficiază de protecția legilor SUA” și, de asemenea, trebuie să beneficieze de aceeași îngrijire medicală care se acordă unui nou-născut la termenul de sarcină similar celui la care s-a efectuat avortul. Spre deosebire de „Legea de protecție a copiilor născuți vii”, promulgată în 2002 de președintele George W. Bush, noua lege prevede și sancțiuni cu amendă și până la 5 ani închisoare pentru cei care o încalcă. Legea din 2002 definește orice copil născut viu, chiar și în urma unui avort, ca „persoană”, „ființă umană”, „copil” și „individ”, însă nu prevede nicio sancțiune pentru încălcarea ei.

În prezent, 19 state americane nu acordă nicio protecție pentru supraviețuitorii avorturilor. În perioada 2003-2014 în SUA au fost consemnate cel puțin 143 de cazuri în care copiii născuți vii în urma avortului au fost lăsați să moară. Adulți, supraviețuitori ai avorturilor, au creat „Rețeaua supraviețuitorilor avorturilor”. Pe website-ul rețelei sunt publicate date care arată că, în Canada s-au consemnat 766 de cazuri de copii născuți vii în urma avorturilor în perioada 2013-2018, cazuri fiind semnalate în rapoarte oficiale și în Marea Britanie sau Australia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai mulți supraviețuitori ai avorturilor din SUA, cum ar fi Melissa Ohden, Gianna Jessen, Claire Culwell, au împărtășit recent publicului poveștile lor la o emisiune la postul de televiziune FOX News. Ohden a fost primită pe 14 februarie la Casa Albă de președintele Donald Trump.

Sursă: studentsforlife


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button