familielibertate de conștiințăMarxism cultural

Guvernatorul democrat al statului american Wisconsin blochează legea contra infanticidului

Guvernatorul democrat al statului american Wisconsin, Tony Evers, a declarat că va utiliza dreptul de veto pentru a respinge legea care îi obligă pe medici să acorde asistență medicală copiilor născuți vii în urma avortului.

„Legea de Protejare a Supraviețuitorilor Născuți Vii în Urma Avortului” a fost aprobată de legislativul din Wisconsin și prevede dreptul copiilor născuți vii în urma unui avort eșuat să beneficieze de aceeași asistență medicală ca cei născuți prematur, la același termen al sarcinii.

Evers, un susținător declarat al neîngrădirii dreptului femeilor la avort consideră legea redundantă, fără obiect. Statisticile, dar și mărturiile medicilor sau supraviețuitorilor avorturilor îl contrazic însă pe guvernatorul democrat.

Centrul Național pentru Controlul Bolilor din SUA a raportat un număr de 143 de copii născuți vii în urma unor avorturi eșuate în perioada 2003 – 2014, însă numărul ar fi în realitate mult mai mare. Centrul american pentru Lege și Justiție a identificat 362 de cazuri în perioada 2001-2010. În Canada au fost consemnate 491 de cazuri în ultimii 10 ani, iar în Marea Britanie se constată cam 50 de cazuri pe an. Se estimează că în prezent în SUA ar trăi 44.000 de supraviețuitori ai avorturilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Există multe mărturii ale supraviețuitorilor avorturilor care și-au făcut publică povestea, una din cele mai cunoscute fiind cea a Melissei Ohden, supraviețuitoare a unui avort la 7 luni, devenită un simbol al celor care luptă împotriva infanticidului.

Ohden, primită pe 14 februarie anul acesta de președintele Donald Trump la Casa Albă, a creat o rețea a supraviețuitorilor avorturilor, unde toți cei care au supraviețuit avortului sunt încurajați să își facă cunoscută povestea. 

Urmare a declarațiilor lui Evers de a bloca legea, sute de activiști din Wisconsin s-au adunat în capitala statului  Madison pentru a-i cere guvernatorului să promulge legea. Acțiunea a fost organizată de Wisconsin Right for Life, iar printre participanți s-au numărat mai mulți supraviețuitori ai avorturilor, printre care și Melissa Ohden.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button