libertate de conștiință

Colegiul Regal al Medicilor Generaliști din Marea Britanie susține eliminarea limitelor legale ale avortului

Colegiul Regal al Medicilor Generaliști din Marea Britanie (Royal College of GPs-RCGPs) a declarat pe 23 februarie că susține dezincriminarea avortului. Din cei 53,724 de membri ai RCGPs, au răspuns 4.429, din care 62% s-au pronunțat pentru dezincriminarea avortului. RCGPs se alătură altor organisme medicale din Marea Britanie, cum ar fi Colegiul Regal al Moașelor, Colegiul Regal al Ginecologilor și Obstreticienilor, Asociația Medicală Britanică, Colegiul Regal al Asistentelor, care susțin că avorturile trebuie reglementate în cadrul sistemului medical și nu de legea penală.

Reglementarea avorturilor doar de către sistemul medical poate părea logică, însă, așa cum arată Societatea pentru protecția copiilor nenăscuți (SPUC), există motive întemeiate pentru care avortul ar trebui să rămână sub jurisdicția legii penale. În primul rând, așa cum o recunoaște și industria de avorturi, marea majoritate a avorturilor nu au un fundament medical, ci doar faptul că sarcina nu este dorită. În aceste condiții, avortul apare ca o procedură non-medicală, care implică luarea de vieți omenești și, prin urmare, trebuie reglementat de legea penală. În același timp, ar exista și un puternic conflict de interese, un număr important de cadre medicale din sistemul medical, care ar trebui să reglementeze avorturile, sunt angajați în industria de avorturi.

De asemenea, este greu de crezut că industria de avorturi, care își realizează profiturile și își premiază angajații în funcție de numărul de avorturi, s-ar putea autoreglementa.

După modelul deja existent în SUA, industria de avorturi din Marea Britanie desfășoară un lobby intens pentru eliminarea limitărilor legale impuse avorturilor. Scopul urmărit este de a se ajunge, în final, la legalizarea avorturilor până în momentul nașterii, fără a fi nevoie de vreun motiv de ordin medical.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: spuc.org.uk


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button