libertate de conștiințăMarxism cultural

Eurovision 2019: Promovarea toleranței prin vorbe, iar prin fapte „executarea” celor care nu susțin drepturile LGBTQ

de Emanuel Buta, Facebook

„Observ că sunt reacții destul de aprinse după descalificarea Laurei Bretan de la Eurovision 2019, care urmează să aibă loc la Tel Aviv, ea fiind favorita publicului și a juriului până la un moment dat. Așa după cum s-a văzut și în anii trecuți, îmi pare că aceste competiții internaționale nu mai sunt despre talent, muncă, interpretare excepțională, ci sunt despre cel mai absurd lucru: despre promovarea toleranței prin vorbe, iar prin fapte „executarea” celor care nu susțin drepturile LGBTQ spre exemplu, cum a fost în cazul Laurei Bretan care, cu mult curaj, a spus la timpul potrivit faptul că susține familia „așa cum a lăsat-o Dumnezeu”. 

Am citit cu mult interes comentariile articolelor care au vorbit despre acest lucru. Spre exemplu, pe adevărul.ro am văzut că majoritatea celor care au comentat erau surprinși de ceea ce s-a întâmplat. Nu se așteptau la așa ceva. Nici în 1944 românii nu se așteptau ca instaurarea comunismului să fie „chiar atât de rea”. 

De ce este o surpriză? Pentru că ideologia care își face loc în societatea și în vremurile noastre se folosește, la fel ca și în trecut, de anumite categorii sociale (mai ales vulnerabile) pentru a-și justifica faptele reprobabile și pentru a „executa”, în diverse moduri, pe cei care au curajul să gândească liber sau să-și exprime opinia, chiar dacă aceasta este una justă.

Eu nu am fost surprins. Chiar pot să spun că a scăpat ușor Laura din ghearele acestor „toleranți”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este foarte relevant comentariul lui Eric Kruger, un fan al Eurovision, care a spus foarte limpede cum se procedează în zilele noastre, chiar și la evenimente de anvergură mondială, nu la serbarea din localitatea nu știu care:
„Am reuşit, băieţi! Laura Bretan, favorita televotului românesc şi clasată în top 3 de aproape toate juriile internaţionale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 şi 6 puncte) de William Lee Adams şi Deban, doi frumoşi bărbaţi gay din Marea Britanie care au făcut parte din juriul internaţional al finalei din România, în numele wiwibloggs.com. (…) A fost o luptă strânsă, puţini s-au aşteptat, dar homosexualii au câştigat din nou! Suntem puternici şi, aşa cum a spus Conchita în discursul ei, suntem de neoprit!” 

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, pe scenă

*În imagine, câștigătorul / câștigătoarea (nu pot să-mi dau seama ce este) din anul 2014 de la Eurovision. ”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button