Uncategorized

SUA: Arhiepiscop ortodox oferă rugăciunea de deschidere la Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

„Suntem cu toții responsabili pentru binele copiilor noștri”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Arhiepiscopul Elpidofor al Bisericii Ortodoxe Grecești din America a rostit rugăciunea de deschidere a Marșului pentru viață 2022 de la Washington, DC. Creștinii ortodocși și catolici au fost reprezentați de 12 episcopi pe scena evenimentului.


Cuvântul Arhiep. Elpidofor

Dragi surori și frați,

Venim astăzi alături de episcopii frați din Conferința Episcopilor Catolici din SUA și de cei din Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Afirmăm darul vieții și sacralitatea ei – atât cea născută, cât și cea nenăscută. Fiind creștini, mărturisim că fiecare ființă umană este făcută după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Fiecare viață merită rugăciunile și protecția noastră, fie că se află în pântecele mamei, fie că se află în lume.

Suntem cu toții responsabili pentru binele copiilor noștri. Suntem „păzitorii” lor și nu putem evita responsabilitatea pe care o avem pentru bunăstarea lor.

În același timp, ne afirmăm respectul pentru autonomia femeilor. Ele aduc viața în lume.

Prin Întruparea Sa, Domnul, Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos și-a însușit firea umană, prin concepția Sa în pântecele Fecioarei Maria.

Ea a ales de bunăvoie să Îl aducă pe lume, iar Dumnezeu i-a respectat libertatea. Putem și trebuie să apărăm cauza vieții – născută și nenăscută  – oferind noi înșine un exemplu de iubire necondiționată.

Am venit la marș nu pentru coerciție.
                                                         

Am venit la marș cu compasiune,

Cu empatie,      

Cu iubire.

Și cu brațele deschise pentru toți.

Rugăciunea de deschidere

Domnului să ne rugăm. Doamne, miluiește!

Doamne, ne-ai dăruit prilejul să înălțăm această rugăciune comună împreună, Tu făgăduindu-ne că vei veni acolo unde se adună doi sau trei în numele Tău. Împlinește acum, Doamne, Care ai fost zămislit în pântecele Fecioarei  Maria prin puterea Preasfântului Rău Duh, primește rugăciunile smeriților tăi slujitori. Doamne, pomenește-i pe cei prezenți aici și pe cei care din binecuvântate pricini lipsesc. Ai milă de ei și de noi, după mulțimea milelor Tale.

Pomenește-i, Doamne, pe toți cei pe care nu i-am pomenit aici, pentru mulțimea numelor, căci Tu știi numele și vremea fiecăruia, încă din pântecele maicii lor. Pentru că Tu, Doamne, ești ajutorul neajutoraților, nădejdea deznădăjduiților, mântuitorul mâhniților, adăpostul călătorilor, tămăduitorul bolnavilor și protectorul celor fără glas. Fii toate tuturor, Tu, Care îi cunoști pe toți oamenii și cererile lor, casele lor și nevoile lor.

Că Tu ești Dătătorul de Viață, aducând pe fiecare de la neființă la ființă, pecetluind pe fiecare cu dragostea și sfințenia Ta. Fie să ajungem la lumina Adevărului Tău și să Te slăvim pe Tine, Dătătorule de Viață, împreună cu Tatăl și cu Preasfântul și Viață-Dătătorul Tău Duh, acum și pururea și-n vecii vecilor. Amin.


Marșul pentru viață de la Washington, DC, a avut loc vineri, având tema „Egalitatea începe din pântece”. Evenimentul se organizează anual în preajma comemorării datei de legalizare a avortului în SUA din orice motiv și în orice stadiu al sarcinii, până înainte de naștere (22 ianuarie 1973). Participanții cer protejarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți. Mișcarea a devenit internațională, de-a lungul anului organizându-se marșuri pentru viață în mai multe state americane și din întreaga lume.

Kirk Cameron, actor: Nu ne punem speranța în Casa Albă sau în Congres, ci în puterea lui Dumnezeu care lucrează în inimi / Marșul pentru viață 2022de la Washington, DC

Toni McFadden: O poveste de dragoste și răscumpărare prin naștere de copii / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Katie Shaw: Mulți nu știu că există o listă de așteptare pentru adopția de copii cu Sindrom Down / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Lisa Robertson: Dincolo de pragul casei, teren imens pentru misiune. Luați-vă crucea și vorbiți despre viață, despre iubire / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Students for Life estimează 150.000 de participanți la Marșul pentru viață 2022 din Washington, DC: Time-Lapse VIDEO, LIVE integral

Jeanne Mancini: Sperăm ca 2022 să aducă o schimbare istorică pro-viață / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

SUA: Arhiepiscop ortodox oferă rugăciunea de deschidere la Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Organizația pro-viață a ortodocșilor americani cheamă credincioșii la Marșurile pentru viață din SUA

Mitropolitul Tihon în Duminica pentru Sacralitatea Vieții: Toți oamenii, și cei nenăscuți, sunt creați pentru a trăi veșnic cu Dumnezeu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button