Marşul pentru Viaţă

Katie Shaw: Mulți nu știu că există o listă de așteptare pentru adopția de copii cu Sindrom Down / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

de Redacția Stiripentruviata.ro

În discursul său la Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC, Katie Shaw de la Down Syndrome Indiana atrage atenția că 80% din copiii diagnosticați înainte de naștere cu Sindrom Down sunt avortați în SUA, deși există o listă de așteptare cu familii care vor să adopte astfel de copii. În SUA, procedura de adopție poate începe dinainte de nașterea copilului, pentru ca acesta să ajungă direct la familia adoptatoare.


Am 36 de ani și am Sindrom Down

Sunt fericită să mă aflu aici, luptând pentru demnitatea vieții tuturor copiilor nenăscuți – fie că sunt sau nu diagnosticați cu o dizablitate. Cred că egalitatea în drepturi pentru mine, pentru tine și pentru toți a început din pântecele mamei. A început în ziua în care am fost concepuți și Dumnezeu ne-a dat suflet.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sunt mândră să particip la acest marș, pentru a demonstra lumii că fiecare persoană, cu sau fără dizabilități, are nevoie de șansa  de a arăta lumii planului lui Dumnezeu pentru ea. Au nevoie de șansa de a trăi o viață minunată în afara pântecelui mamei.

Părinții mei au aflat că aveam grave probleme medicale și Sindrom Down când mama era însărcinată cu mine. Părinții mei nu s-au gândit nicio clipă să mă avorteze.

Au lucrat împreună cu medicii, pentru a mă ajuta să trăiesc o viață minunată. Iar acum, 36 de ani mai târziu, iată-mă aici, contribuind la societate, având o slujbă cu normă întreagă, bucurându-mă de familie, de prieteni, făcând sport și făcând parte dintr-un grup de lectură. Și, în plus, vorbind pentru copiii nenăscuți.

Am ajuns chiar să vorbesc cu fost nostru președinte pro-viață, Donald Trump, la Casa Albă.

După cum vedeți, viața mea, egală ca valoare cu a tuturor celorlalți, a început în pântecele mamei și a avut de la bun început un rost.

Mulți nu știu că există o listă de așteptare – o listă de așteptare – pentru adopția de copii cu Sindrom Down. Cu toate acestea, peste 80% din copiii cu Sindrom Down nu primesc șansa de a fi adoptați. Sunt avortați – și aici se sfârșește egalitatea lor în drepturi cu ceilalți.

Mă întristează foarte mult să mă gândesc cât de mulți posibili prieteni am pierdut din cauză că părinții lor nu au crezut că egalitatea în drepturi începe din pântece. Mă întristez și mai mult când mă gândesc că am pierdut acești posibili prieteni, fiindcă au fost avortați.

Dragi prieteni, ni s-a oferit șansa de a lupta pentru ca egalitatea în drepturi să înceapă din pântecele mamelor, iar lucrând împreună putem schimba lumea în bine.

În timp ce manifestăm azi, să ne amintim de Psalmul 138: Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai făcut întru ascuns, nici fiinţa mea pe care ai urzit-o ca în cele mai de jos ale pământului. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă.

Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Marșul pentru viață de la Washington, DC, a avut loc vineri, având tema „Egalitatea începe din pântece”. Evenimentul se organizează anual în preajma comemorării datei de legalizare a avortului în SUA din orice motiv și în orice stadiu al sarcinii, până înainte de naștere (22 ianuarie 1973). Participanții cer protejarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți. Mișcarea a devenit internațională, de-a lungul anului organizându-se marșuri pentru viață în mai multe state americane și din întreaga lume.

Kirk Cameron, actor: Nu ne punem speranța în Casa Albă sau în Congres, ci în puterea lui Dumnezeu care lucrează în inimi / Marșul pentru viață 2022de la Washington, DC

Toni McFadden: O poveste de dragoste și răscumpărare prin naștere de copii / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Katie Shaw: Mulți nu știu că există o listă de așteptare pentru adopția de copii cu Sindrom Down / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Lisa Robertson: Dincolo de pragul casei, teren imens pentru misiune. Luați-vă crucea și vorbiți despre viață, despre iubire / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Students for Life estimează 150.000 de participanți la Marșul pentru viață 2022 din Washington, DC: Time-Lapse VIDEO, LIVE integral

Jeanne Mancini: Sperăm ca 2022 să aducă o schimbare istorică pro-viață / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

SUA: Arhiepiscop ortodox oferă rugăciunea de deschidere la Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Organizația pro-viață a ortodocșilor americani cheamă credincioșii la Marșurile pentru viață din SUA

Mitropolitul Tihon în Duminica pentru Sacralitatea Vieții: Toți oamenii, și cei nenăscuți, sunt creați pentru a trăi veșnic cu Dumnezeu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button