Marşul pentru Viaţă

Jeanne Mancini: Sperăm ca 2022 să aducă o schimbare istorică pro-viață / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

de Redacția Stiripentruviata.ro

Președinta Marșului pentru viață 2022 de la Washington, DC a vorbit la evenimentul de vineri despre tema marșului din acest an și despre speranța ca anul acesta Curtea Supremă SUA să revizuiască legea avortului într-un caz care urmează să fie dezbătut în curând.


Tema Marșului pentru viață din acest an este Egalitatea începe din pântece.

Auzim pronunțat foarte des cuvântul egalitate, dar rareori îl definim. Vorbim despre egalitate în conversațiile obișnuite de la masă, dar și în parlamente, fie că este vorba despre justiție socială sau pandemie. Trebuie să vorbim despre aceste subiecte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adevărul este că suntem toți egali în demnitate, indiferent de culoarea pielii, de dizabilități, statut social și economic sau stadiu de dezvoltare a vieții – inclusiv primele stadii de dezvoltare a vieții.

Fiecare viață umană are demnitate în sine, fiecare viață contează și fiecare viață trebuie protejată din momentul concepției, sau al fertilizării.

După cum spunea Martin Luther King, o nedreptate izolată amenință dreptatea de pretutindeni.

De aceea, egalitatea începe în pântece.                    

Mâine, în 22 ianuarie, se împlinesc 49 de ani de când țara noastră s-a schimbat în rău. Atunci, șapte bărbați de la Curtea Supremă SUA au decis în cazul Roe vs. Wade, marcând istoria Americii prin extinderea legalizării avortului în toate statele americane și în toate stadiile de dezvoltare a sarcinii, până înainte de naștere.

Sperăm și ne rugăm ca anul acesta, 2022, să aducă o schimbare istorică în favoarea vieții.

Simplul fapt că vă aflați aici pe o vreme foarte friguroasă, chiar dacă e viscol, chiar dacă este suspendată activitatea Administrației, chiar dacă e pandemie, arată că vă implicați pentru curmarea celui mai mare abuz asupra drepturilor omului din zilele noastre.

De asemenea, [prezența voastră aici] arată că decizia din cazul Roe vs Wade nu este o lege care nu mai poate fi schimbată.

Acum, la distanță de 49 de ani, mărturia voastră, când sute de mii dintre voi ies la marș an de an arată Curții Supreme, mai mult decât orice, că decizia din cazul Roe vs Wade nu este o lege care nu mai poate fi schimbată. Prezența voastră contează cu adevărat. Vă mulțumesc.

Veți auzi multe mărturii care arată cât de departe de adevăr este afirmația conform căreia avortul este bun pentru femei.

Adevărul  este că alegerea în favoarea vieții nu este niciodată ușoară, este decizia corectă și emancipează cu adevărat femeia.

În timp ce așteptăm decizia Curții Supreme în cazul Dobbs vs Jackson Women’s Health Organization, avem nevoie mai mult ca niciodată de sprijinul și devotamentul vostru în apărarea vieții. Anii de muncă susținută și anii de prezență a voastră aici ne-au adus până aici.

Indiferent ce decizie va da Curtea Supremă în noul caz, vocea voastră și efervescența voastră la nivel statal și federal sunt mai importante ca niciodată. Dacă legea cade, aliniamentele frontului se vor schimba.

Dar nu vă înșelați: lupta pentru viață va trebui să continue. Atât în fiecare dintre statele americane, cât și aici, în Washington, DC, Capitala federală.

Avem nevoie să rămâneți vigilenți și pregătiți pentru acțiune. Avem nevoie să fiți vigilenți și pregătiți pentru acțiune. Sunteți gata pentru aceasta?

Atunci dați-mi voie să vă pun câteva întrebări:

Credeți că persoanele nenăscute ar trebui să aibă dreptul la viață? Să vă aud da-ul!

Scuze, nu vă aud, puteți spune din nou?

Mai spuneți o dată, tare, ca să se audă și la Casa Albă, da?

Credeți că egalitatea începe din pântece? Să vă aud da-ul!

Veți ieși azi pentru cei mai sărmani, pentru cei mai vulnerabili, pentru copiii din pântecele mamelor, care nu pot vorbi pentru ei înșiși? Vreau să vă aud da-ul!

Veți ieși pentru a face avortul de neconceput?

Să vă mai aud o dată!

Excelent.

Vă voi cere să scoateți telefoanele acum, vom face un mic concurs. O să vedeți lucruri distractive pe ecran.

Trimiteți SMS cu cuvântul MARȘ la numărul 73075.

Este un an istoric pentru viață, este mai important ca niciodată să păstrăm legătura și să acționăm pro-viață și în restul anului.

Veți mai auzi curând de la noi. Vrem să vă auzim vocea. Trimiteți SMS-ul acum. Veți primi înapoi un SMS care vă va întreba dacă vă înscrieți într-o rețea națională de sute de mii de americani pro-viață din întreaga țară.

Vă vom ține la curent în legătură cu chestiuni foarte importante de-a lungul anului.

Trimiteți acum acel SMS!

Priviți pe ecran cât de mult ați călătorit pentru a fi aici cu noi. Avem oameni din toată țara.

Încă o dată vă rog să trimiteți acel SMS.

Se va vedea pe hartă din ce orașe ați călătorit până aici pentru a apăra viața și a celebra demnitatea și valoarea fiecărei vieți umane. Fiindcă egalitatea începe din pântece.

Mulțumesc, oameni buni!


Marșul pentru viață de la Washington, DC, a avut loc vineri, având tema „Egalitatea începe din pântece”. Evenimentul se organizează anual în preajma comemorării datei de legalizare a avortului în SUA din orice motiv și în orice stadiu al sarcinii, până înainte de naștere (22 ianuarie 1973). Participanții cer protejarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți. Mișcarea a devenit internațională, de-a lungul anului organizându-se marșuri pentru viață în mai multe state americane și din întreaga lume.

Kirk Cameron, actor: Nu ne punem speranța în Casa Albă sau în Congres, ci în puterea lui Dumnezeu care lucrează în inimi / Marșul pentru viață 2022de la Washington, DC

Toni McFadden: O poveste de dragoste și răscumpărare prin naștere de copii / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Katie Shaw: Mulți nu știu că există o listă de așteptare pentru adopția de copii cu Sindrom Down / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Lisa Robertson: Dincolo de pragul casei, teren imens pentru misiune. Luați-vă crucea și vorbiți despre viață, despre iubire / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Students for Life estimează 150.000 de participanți la Marșul pentru viață 2022 din Washington, DC: Time-Lapse VIDEO, LIVE integral

Jeanne Mancini: Sperăm ca 2022 să aducă o schimbare istorică pro-viață / Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

SUA: Arhiepiscop ortodox oferă rugăciunea de deschidere la Marșul pentru viață 2022 de la Washington, DC

Organizația pro-viață a ortodocșilor americani cheamă credincioșii la Marșurile pentru viață din SUA

Mitropolitul Tihon în Duminica pentru Sacralitatea Vieții: Toți oamenii, și cei nenăscuți, sunt creați pentru a trăi veșnic cu Dumnezeu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button