avortMarşul pentru Viaţă

Organizația pro-viață a ortodocșilor americani cheamă credincioșii la Marșurile pentru viață din SUA

de Redacția Stiripentruviata.ro

Orthodox Christians for Life (OCLife), organizația ortodocșilor pro-viață din America, invită credincioșii să se alăture marșurilor pentru viață de la Washington, DC (21 ianuarie) și San Francisco (22 ianuarie).

Ortodocșii americani au participat pentru prima dată la Marșul pentru viață în 1987 (evenimentul avea loc anual începând din 1974, la un an distanță de la legalizarea avortului la cerere), reprezentanți de OCLife.

„Este vital să participăm împreună la Marșul pentru viață anual nu numai pentru a arăta angajamentul fără compromis al Ortodoxiei față de sacralitatea vieții umane, ci și pentru că reprezintă o ocazie importantă de a da mărturie despre angajamentul nostru în fața celorlalte comunități de credință – o ocazie de evanghelizare în sine”, a declarat Emily Wilkinson, Director Executiv al organizației.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Înaintea marșului, ortodocșii vor participa la liturghia oficiată la Catedrala Sf. Nicolae. Apoi se vor întâlni într-un loc stabilit pentru slujba de Cerere pentru Încetarea Avortului, oficiată anual de Mitropolitul Tihon la locația Marșului pentru viață.

Planificarea activităților, pancarte și alte informații se găsesc la oclife.org/march.

Pe Coasta de Vest, creștinii ortodocși vor participa la o slujbă oficiată de clerul local înainte de marș.

Planificarea activităților, pancarte și alte informații se găsesc la oclife.org/walk.

Participanții pot opta pentru notificări prin SMS.

Marșul pentru viață s-a născut în SUA din dorința de a arăta că decizia Curții Supreme nu reprezintă poporul american și încalcă dreptul fundamental la viață al copilului nenăscut. Marșul are loc anual în preajma comemorării datei de legalizare a avortului la cerere de către Curtea Supremă (22 ianuarie 1973).

În paralel, a apărut o rețea foarte puternică de centre de sprijin în criza de sarcină – de trei ori mai numeroase decât marile clinici de avort ale rețelei Planned Parenthood în SUA. Astfel, activismul pro-viață din SUA merge mână în mână cu soluțiile concrete de sprijin pentru mamele și familiile în dificultate.

Oclife.org este organizația pro-viață a Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA). Anul trecut, a organizat un Marș pentru viață online al ortodocșilor. În preajma Marșului pentru viață, Biserica Ortodoxă a Americii a instituit și Duminica pentru Sacralitatea Vieții, marcată în a treia duminică din an.

Contact: Louisa Rogers
Email: info@oclife.org


Mitropolitul Tihon în Duminica pentru Sacralitatea Vieții: Toți oamenii, și cei nenăscuți, sunt creați pentru a trăi veșnic cu Dumnezeu

Ortodocșii americani au organizat un Marș pentru viață online și au scris o slujbă pentru victimele avortului


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button