Uncategorized

Remus Borza, deputat independent: „Odată adoptată legea parteneriatului civil vor urma alte concesii din partea statului”

Deputatul independent Remus Borza a declarat într-un interviu acordat DC News:

Trebuie să fim conștienți că, odată adoptată Legea parteneriatului civil, prin care partenerii de același sex vor fi asimilați soților în materie de asistență socială, asigurări sociale și de sănătate, drepturi ale pacientului, regim fiscal și combaterea violenței domestice, vor urma și alte concesii din partea statului.

După câțiva ani vom permite și căsătoriile între persoanele de același sex, după alți câțiva ani vom permite și adopțiile copiilor de către cuplurile gay. În școală, încă din clasele primare, se vor preda cursuri prin care copiii noștri să fie acomodați cu astfel de practici.

Homosexualitatea și lesbianismul vor fi prezentate ca absolut normale și firești, în spiritul unor valori europene și umaniste la care trebuie să ne raliem necondiționat. Cei care se vor împotrivi unor astfel de abordări vor fi stigmatizați și marginalizați social.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Printre altele, Borza a analizat rezultatul referendumului pentru căsătorie și impactul pe care îl va avea în următorii ani:

Toți au mers cu frâna trasă. PSD nu a făcut campanie, nu și-a mobilizat electoratul, care înseamnă, în primul rând, electorat rural, profund creștin și practicant. Putem vorbi de o înțelegere, de un pact secret al PSD, chiar al lui Dragnea cu birocrații de la Bruxelles. Picăm referendumul, dar fiți mai îngăduitori în ceea ce privește modificările la Legile justiției și, eventual, la o Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere.

PNL a jucat la două capete, pe când USR a fost de la început împotriva referendumului, fiind unul dintre principalii artizani ai boicotului.

Problema a constat în modul nefericit în care a fost formulată întrebarea: Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? Întrebările de pe un buletin de vot trebuie să fie clare, simple și scurte. Lipsesc cuvinte cheie precum familie, căsătorie, bărbat, femeie. Cu o întrebare simplă, ar fi ieșit mult mai multă lume la vot. Am decredibilizat și discreditat instrumentul democratic al referendumului.

După 1990, am importat pseudo-valori dintr-o Europă decadentă. Deși majoritatea țărilor din Europa Occidentală au aprobat parteneriatul civil, căsătoriile gay, adopțiile, trebuie să ne întrebăm dacă acesta este drumul corect pe care să meargă și România.

Am trântit referendumul și acum aruncăm în dezbaterea publică Legea parteneriatului civil. Chiar eu propusesem o astfel de măsură pentru a atenua eventualele frustrări, nemulțumuri care ar fi apărut odată cu validarea referendumului. Dar în situația actuală, nu mi se pare corectă grăbirea unei astfel de legi. Adoptând-o acum, vom genera mult mai multe nemulțumiri și chiar vom radicaliza o parte însemnată a populației care, evident, susține familia tradițională, chiar dacă nu s-a prezentat la vot.

Poporul român este un popor tolerant. Dacă referendumul pe familie ar fi fost validat, asta nu ar fi îngrădit cu nimic drepturile și libertățile minorităților sexuale. Homosexualitatea și lesbianismul reprezintă acte sexuale și relații personale nefirești. Fiecare are o libertate deplină, chiar absolută de a se manifesta cum dorește în intimitate. Dar aceste deviațiuni sexuale, comportamentale și sociale nu pot fi acceptate și promovate ca un act de normalitate sau ca o virtute în societate.

Astfel de practici și conduite nu înnobilează, nu purifică, nu înalță ființa umană. Dimpotrivă. O dezumanizează, o degradează și o abrutizează. Probabil, asta se și dorește de către promotorii globalizării. Un om fără conștiință, sentimente, valori și principii este mult mai ușor de supus și exploatat.

Trăiască Omul Nou al Noii Ordini Mondiale!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button