opinii

Strategia de Educație Parentală și cazul Bănescu: Dreptul de a enunța o realitate este doar apanajul statului și al ONG-urilor favorizate de acesta?

de Cristina Popescu, Facebook

Iată ce-am găsit în cuprinsul Strategiei Naționale pentru Educație Parentală 2018 – 2025, document al Ministerului Educației Naționale (captura foto mai jos).

Cercetările în comunitățile de romi vulnerabile arată că între 25% și 35% din adolescentele rome cu vârste între 15 și 19 ani sunt căsătorite. În unele comunități există căsătorii timpurii care afectează în special fetele (dar nu exclusiv) cu vârste între 10 și 15 ani.” (pagina 12 a documentului Strategiei, citează un studiu din anul 2015).

Pentru genul ăsta de evocare, făcută argumentativ într-o dezbatere de idei, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost trimis în fața komisarilor CNCD pentru „discriminare” și „perpetuarea unui stereotip ostil (!).

Să fie dreptul la a enunța – sau denunța – o realitate (fie ea și neplăcută) doar apanajul statului și a ONG-urilor favorizate de acesta?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button